Kas Therese Johaug on inimene või robot, see selgub ilmselt lahkamisel.Foto: Reuters/Scanpix
Kergejõustik
22. aprill 2020, 18:29

Murdmaasuusarobot Johaug plaanib võistelda kergejõustiku EMil. Medal on reaalne!

Koroonapandeemiast hoolimata pole praeguse seisuga tühistatud augustis toimuvat kergejõustiku EMi ning sinna 10 000 m distantsil kvalifitseerinud Therese Johaug mõtleb suurvõistlusel osalemisest.

Naiste murdmaasuusatamise totaalne valitseja jooksis Norra meistrivõistlustel ajaks 32.20,86 ning kavatseb kindlasti Euroopa meistrivõistlustel osaleda.

„See on endiselt plaanis, kui Euroopa meistrivõistlused toimuvad. Me pole midagi teisiti planeerinud. Treening selle nimel käib, loodame, et ei tule ette vigastusi,“ kinnitas Johaugi mänedžer Jörn Erst.

Johaug avastas kõvema jooksuvõime eelmisel aastal, kui hakkas erinevatel võistlustel osalema. Ta võitis mitu krossijooksu, ent Norra meistrivõistlustel sai selgeks, et ta on naine teiselt planeedilt.

Teise koha saanud Maria Sagnes Wagan pidas 10 000 m distantsil suusataja tempos vastu vaid mõne ringi ning kaotas talle finišis 2.26,48ga. Pronksinaine Runa Skrove Falch jäi Johaugile alla koguni 3.05,38ga. Ühest küljest näitavad need ajad Norra pikamaajooksjate kehva taset, ent teisest küljest Johaugi imevõimeid.

Näiteks 2018. aasta EMil pronksi teeninud Meraf Bahta oli toona vaid sekundi kiirem kui Johaug Norra meisrivõistlustel. See kõik viitab, et norralanna võib tõusta Pariisis medalimängu.