Jürgen Klopp kartis, et tema ametiaeg FC Liverpoolis võib lõppeda kiiresti.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
23. aprill 2020, 08:24

Klopp tunnistas, et kartis Liverpoolist kiiresti kinga saada

FC Liverpooli jalgpalliklubi peatreener Jürgen Klopp tunnistas, et kartis Inglismaale minnes, et talle ei anta piisavalt aega meeskonda ümber korraldada ning ta saab varakult sule sappa.

Klopp asus Liverpooli etteotsa 2015. aasta oktoobris, kui asendas Brendan Rodgersit. "Oli selge, et me ei suuda olukorda parandada üleöö. Kõik soovisid seda, aga see polnud võimalik, seega pidin küsima aega," meenutas Klopp kolmapäeval Sky Sportsi saates "Football Show".

"Mind poldud enne Liverpooli tulekut kordagi vallandatud, seega mul puudus vastav kogemus, kuid teadsin, et siinne tase on teine ja kui ma ei suuda piisavalt kiiresti tulemusi tuua, saan hundipassi."

Klopp jätkas: "Me saime selle aja ja tore on see, et pärast kuut kuni kaheksat mängu olid omanikud väga positiivsed. Nad mõistsid, et oleme õigel teel. Sealt alates ei kahelnud nad sekundikski."

Sakslane tüüris Liverpooli 2016. aastal Euroopa liiga ja liigakarika finaali ning 2018. aastal Meistrite liiga finaali, kuid kaotas kõik kolm. Suur triumf saabus möödunud kevadel, kui Meistrite liiga finaalis alistati 2 : 0 Tottenham Hotspur.

"Kui kaotasime finaalid Sevilla, [Manchester] City või Madridi Reali vastu, siis teleeksperdid ütlesid arvatavasti, et kui ta ei võida järgmist finaali, võib Liverpool treenerit vahetada. Klubi sees ei ole kunagi keegi nii mõelnud," märkis Klopp.

Tänavu oli Liverpool kinni Inglismaa meistritiitlis, mis oleks klubile 30aastase vahe järel esimene, kuid koroonaviiruse pandeemia pani hooaja pausile ning lõpplahendus on praegu teadmata.