David Moyes.Foto: PA Images / Scanpix
Jalgpall
23. aprill 2020, 09:12

VAHVA! Inglismaa tippklubi treener kehastus pandeemia ajal puu- ja juurviljade vedajaks

West Ham Unitedi peatreener David Moyes (56) otsustas koroonaviiruse pandeemia ajal anda oma panuse kogukonna hüvanguks ja kehastus vabatahtlikuks puu- ja juurviljade vedajaks.

"Kui viirusepuhang algas, otsis minu küla puu- ja juurviljapood autojuhti, kes veaks kaupa laiali. Aknal oli silt kirjaga "vajame vabatahtlikke"," kirjeldas Moyes The Sunile, kuidas ta tolle tööotsani jõudis.

Aastaid tagasi Manchester Unitedki juhendanud Moyes lisas, et tegi seda neli päeva. "Minu abikaasa oli ära sel ajal, seega olin üksi. Asetasin kauba ukselävele, koputasin, liikusin eemale ja jälgisin, et keegi selle ära võtaks. Ausalt öeldes nautisin seda tööd," tunnistas jalgpallitreener.

Suurem osa inimestest tasu arve internetis, kuid mitte kõik. Seega paluti Moyesel tegeleda ka raha kogumisega. "Esimeses kohas tuli uksele vanem daam. Pakun, et arve oli 16,80, aga ta andis mulle kahekümnese ja ütles "ole lahke, poja, jäta ülejäänud peenraha endale". Mul oli sarnane kogemus veel ühe daamiga.

Tema arve oli 17,60 või midagi sellist. Ta andis 15 naela ja hakkas rahakotist münte otsima. Ma ütlesin, et sellest piisab. Sinna mu jootraha läks."

Moyes sõnas, et mõned inimesed tundsid ta ära ka. "Jälgisin iga maja juures, et kaup jõuaks tellijani ja kuulsin neid ütlemas "Dave Moyes?". Aga ma ei jäänud kunagi vestlema. Kõik olid lihtsalt tänulikud puu- ja juurviljade eest. Täitsin lihtsalt oma ülesannet."

Millal Moyes saab naasta oma õige ameti juurde, pole praegu teada.