Hollandi liigas liidrikohta jaganud Amsterdami Ajax tänavu kohalliku liigat ei võida.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
24. aprill 2020, 22:33

Hollandi kõrgliiga tühistab hooaja ja meistrit välja ei selgitata. Klubi peatreener: see on riigi spordiajaloo häbiväärseim tegu

Kuna Hollandi valitsus keelustas suve lõpuni suurürituste korraldamise, siis otsustas sealne jalgpalliliit tänavuse liigahooaja tühistada. Otsus on tekitanud paksu verd esiliigas mängivates meeskondades, kellelt võeti võimalus meistriliigasse tõusta.

Hollandi jalgpalliliidu (KNVB) sõnul pole praeguses olukorras võimalik hooaega lõpuni mängida. Ühtlasi anti teada, et meistritiilit väja ei anta ja keegi liigast välja ei lange. Üheksa vooru enne hooaja lõppu oli Hollandi tabelitipp erakordselt tihe, sest Amsterdami Ajax ja AZ Alkmaar jagasid 56 punktiga esikohta.

Jalgpalliliidu sõnul tegid nad otsuse, mis oli nende arvates võimalikest parim. "Oleme teadlikud klubide erinevatest huvidest ja anname endale aru, et
iga otsus oleks kellelegi haiget teinud," selgitasid nad.

Eriti suurt pahameelt tekitas otsus esiliigas mängivates klubides, kust praeguse seisuga ei tõuse keegi kõige kõrgemale tasemele. Valus laks on see Cambuuri meeskonnale, kes juhtis esiliigat 11 punktiga.

"See tundub Hollandi spordiajaloo häbiväärseim tegu," leidis Cambuuri peatreener Henk de Joong. "Toimunu pole spordivääriline."

Kuigi meistrit välja ei selgitatud, siis eurokohad jaotakse vastavalt poolelijäänud liiga tabeliseisule. Hollandi alaliidu otsus on külm dušš Euroopa jalgpalliliidule, kes reedel soovitas kohalikud liigad lõpuni mängida.

Hollandis on koroonaviirusesse surnud üle 4000 inimese.