Michael Schumacher (vasakul) ja David Coulthard 2012. aasta detsembris Tais.Foto: AP/Scanpix
Vormel 1
25. aprill 2020, 12:33

David Coulthard avaldas, et ei liitunud Ferrariga Schumacheri pärast

Endine vormel 1 piloot David Coulthard avaldas kaks põhjust, miks ta ütles aastal 1995 Ferrarile "ei". Üks neist oli Michael Schumacher.

Coulthard debüteeris F1-sarjas 1994. aasta Hispaania GP-l, sest Williamsi meeskonnas vabanes Ayrton Senna surma tõttu koht. Järgmise aasta Portugali GP-l saavutas šotlane karjääri esimese etapivõidu ning uksele koputasid nii McLaren kui ka Ferrari.

Ta eelistas Ferrarile ja senisele tiimile Williamsile McLarenit, sest too maksis talle kõige rohkem raha. Ferrari kahjuks rääkis aga veel üks faktor – sakslane Michael Schumacher.

"Ferrari pakkus lepingut, mis teinuks mu juba paberil Michaeli järel teiseks piloodiks," avaldas Coulthard RTE-le. 

"Ma ei kahtlegi, et Michael oli meist kahest tugevaim, sest ta oli tervikuna parem. Aga ma ei suutnud karjääri sellises faasis aktsepteerida lepingut, mis teinuks minust automaatselt number kahe. Seepärast otsustasin McLareni kasuks ja arvan, et see oli õige otsus."

Coulthard kihutas McLareniga aastatel 1996–2004 ja võitis selle ajaga 12 etappi. MM-sarja kokkuvõttes oli ta parimal juhul ehk aastal 2001 Schumacheri järel teine. Coulthardi tiimikaaslane Mika Häkkinen tuli aastatel 1998 ja 1999 maailmameistriks.