Hambaravi.Foto: Aldo Luud
Eesti uudised
25. aprill 2020, 14:54

Väikeettevõte soovib palgalise puhkuse kohustuse ajutist kaotamist (1)

Väiketttevõttena tegutsev Tulika Hambaravi OÜ soovib ajutiselt vabaneda kohustusest lubada töötajad käesoleval kalendriaastal palgalisele puhkusele. 

Tulika Hambaravi OÜ on väikeettevõte, mis tavaolukorras sulgeks oma uksed klientidele juulikuus, kui kollektiiv 28 päevaks puhkusele siirdub, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Kaks suletud kuud on ettevõtte käekäigu pärast muretsema pannud ka töötajad, kes hambaravi juhataja Heily Anter-Kiibuse sõnul tegid ettepaneku, et ehk saab sel aastal ajutiselt muuta töölepingut nii, et firmad, kes on kasutanud töötukassa abi töötasude maksmisel vähenenud käibe tõttu, vabaneksid kohustusest lubada töötajad käesoleval kalendriaastal palgalisele puhkusele.

"Kui kaks kuud on nagunii juba sunniviisiliselt puhatud – ja oleneb ju tegevusalast, mõnel juhul isegi kauem –, et siis ei ole väga perspektiivikas, et uuesti võtta siin suvel või sügise poole täispuhkus, 28 päeva. Ja sellepärast tekkiski mõte, et kuna seaduse järgi lihtsalt sellist võimalust praegu ei ole, et töötajatel jääb ikkagi õigus saada plaanilist puhkust, et võiks olla riiklikult selline toetus väikefirmadele," rääkis Kiibus.