Milano Powervolley esindaja sõnul nad järgisid kõiki juhiseid.Foto: Irina Mägi
Võrkpall
26. aprill 2020, 16:11

Milano võrkpallimeeskonna esindaja Saaremaaga mängimisest: meil on olukorra pärast kahju, kuid me järgisime juhiseid (1)

Milano Powervolley meeskonna kommunikatsioonijuht Paolo Tardio sõnas Õhtulehele, et nende klubi järgis kõiki neile määratud juhiseid. Teisalt pöörab ta tähelepanu sellele, et enne Saaremaale reisimist mõõdeti Poolas ja Itaalias nende kehatemperatuuri, kuid Eestis seda ei tehtud.

Saaremaa võrkpalliklubi kohtus märtsi alguses kodusaalis kahel korral Euroopa tippklubi Milano Powervolleyga ja mänge nähakse ühe põhjusena, miks Saaremaal koroonaviirus levima hakkas. Tardio sõnul olid nende mängijad Eestisse jõudes terved ja meeskond järgis kõiki suuniseid.

"Käitusime reeglite järgi ja järgisime kõiki vajalikke juhiseid. Ühelgi sportlasel polnud Covid-19 sümptomeid. Kui lahkusime Milanost Eestisse, siis meie personalil mõõdeti palavikku Poola lennujaamas. Eestist Itaaliasse sõites kontrolliti meid Milano Malpensa lennuväljal," meenutab Milano Powervolley kommunikatsioonijuht Paolo Tardio. 

"Ühelgi meie sportlasel polnud palavikku ega muid sümptomeid," jätkab ta. "Tuletan meelde, et kui jõudsime Eesti lennujaama, siis seal meie palavikku ei mõõdetud."

Mees meenutab, et mängu Saaremaal pidamine oli Eesti klubi soov. "Pöördusime CEVi (toim. - Euroopa võrkpalliliidu) poole ja selgitasime milline on olukord koroonaviirusega Lombardias ja Itaalias. Pakkusime välja erinevaid variante. Saaremaa surus peale, et mõlemad mängud toimuksid Kuressaares," selgitab Tardio. "Toetasime Eesti meeskonda 4000 euroga, et aidata neile mänge korraldada."

"Sõitsime kohale ohutult. Mängisime turvaliselt. Meil oli Eestis tõeliselt tore ja oleme tänulikud selle vastuvõtu eest, mida Eesti inimesed meile pakkusid. Kuid puuduvad selged tõendid selle kohta, et kaks mängu on süüdi, et viirus Eestis levima hakkas," leiab Tardio.

"Ühelgi mängijal polnud sümptomeid. Pühapäeval, 8. märtsil, oli mõnel mängijal vaid väike palavik, kuid alates 9. märtsist oli kõik hästi," meenutab itaallane märtsi alguses toimunut. "Täna on nad kõik terved ja pärast meistrivõistluste lõpetamist naasid mängijad kodudesse."

"Meil on olukorra pärast kahju, kuid me järgisime juhiseid," kinnitab ta.

"Praegu on olukord Itaalias paranemas, seda ka Milanos. Oleme kogu Itaalias kuni 2. maini kodudes lugu taga," kirjeldab Tardio olukorda saapamaal ja vaatab lootusrikkalt tulevikku. "Loodetavasti läheb see olukord peagi kogu maailmas mööda."