Foto on illustreeriv.Foto: Tiina Kõrtsini
Spordivaria
27. aprill 2020, 13:32

KANNAPÖÖRE: tippsportlane valis transporditöölise ameti ja on eluga rahul

36aastane venelane Artem Siltšenko, kes võitis maailmameistrivõistlustel äärmuslikest kõrgustest vettehüppamises medaleid, kaotas koondise toetuse ja valis transporditöölise ameti, et oma peret toita.

Allpool on tema monoloog sellest, kuidas rahulikult ja väärikalt aktsepteerida uut reaalsust.

"Detsembris lõpetati koondises mulle palga maksmine,“ jutustas ta portaalile sports.ru. "Aimasin juba ette, et nii läheb. Spordis on see normaalne: kui inimene tulemust ei näita, jäetakse ta rahata."

Siltšenko jätkas: "Kuid ma pole ainult sportlane, vaid ka veenäituste kunstnik - see tähendab, et esialgu mu töö ja sissetulek säilisid. Kuid kui meid tabas koroonaviirus, langesid ära kõik tööotsad: märtsi lõpus ja aprilli alguses ei õnnestunud mul minna kruiisilaevale etendustele. Mul oli pilet Miamisse läbi Euroopa. Kaks päeva enne väljalendu suleti Euroopa lennujaamad. Sõitsin Moskvasse, kuid seal selgus, et kõik reisid jäävad ära. Mul ei jäänud üle muud, kui naasta koju.

Ma ei kurda ega nuta. Kõik sportlased on nüüd töötud. Kuid keegi jäi palgale, nende jaoks on vähe muudatusi. Istud kodus, tõstad jalad ilusti üles, paned midagi internetti - raha tuleb ikka juurde. Mina nii ei saa. See tähendab, et pean otsima teist teenimisvõimalust.

Mida ma teha oskan? Pühendasin kogu oma elu spordile. Ei taha öelda, et olen intellektuaalselt loll, aga ma pole veel õppinud, kuidas oma mõistusega raha teenida. Nii et ma vajan füüsilist tööd. Kasvasin Voronežis. Siin on palju sõpru. Pöördusin nende poole: poisid, otsin tööd, pean oma peret toetama ja aitama. Nad ütlesid mulle, et võid minna transporditööliseks. Ma vastasin neile: hea meelega."