Mullune Maijooks tõi rajale tuhanded inimesed.Foto: Erki Pärnaku
Spordivaria
27. aprill 2020, 14:30

PARATAMATUS: Maijooks toimub tänavu virtuaaljooksuna

Eesti suurim naiste liikumissündmus Maijooks tänavu traditsioonilisel kujul ei toimu. Kõik tervisest lugupidavad ja liikumist armastavad inimesed saavad igakevadist traditsiooni au sees hoida ning korraldajate jätkusuutlikkust toetada, osaledes 23.-31. maini esmakordselt toimuval Tallink Maijooksu virtuaaljooksul.

Ülemaailmse koroonaviiruse pandeemia tõttu kehtib Eesti Vabariigis endiselt eriolukord ning määramata ajaks on keelatud suurte avalike ürituste korraldamine.

Tallinna lauluväljakul 23. mail juba 33. korda toimuma pidanud Eesti suurim kevadine liikumissündmus Maijooks sel aastal traditsioonilisel kujul kahjuks toimuda ei saa ja ürituse kuvandit arvestades ei tule kõne alla ka selle hilisemaks lükkamine.

Kõigil jooksusõpradel ja liikumisharrastajatel, kes olid tänavusele suursündmusele ennast juba kirja pannud, on võimalik oma osalus üle viia 2021. aastasse või soovi korral osaleda esmakordselt toimuval Tallink Maijooksu virtuaaljooksul, aidates selle kaudu panustada maijooksu korraldamise jätkusuutlikusse ka järgmistel aastatel.

23.-31. maini toimuval virtuaaljooksul saab osaleda enda poolt välja valitud seitsme kilomeetri pikkusel rajal kas joostes, käies või kepikõndi tehes. Eesmärk on korraldada läbi aegade Eesti suurim virtuaalne liikumissündmus. Väljakutsele lisab kaalu asjaolu, et seda tiitlit minnakse püüdma traditsioonikohaselt üksnes naiste kaasabil.

Virtuaalsel Maijooksul saab osaleda ilma suure hulgana samaaegselt kokku tulemata. Igaüks saab Terviseameti kehtestatud reegleid järgides seitsmekilomeetri pikkuse distantsi läbida enda poolt väljavalitud marsruudil omale sobival kellaajal.

Pärast distantsi läbimist tuleb osalejal seda kinnitada ning oma jooksu tõestus korraldajatele virtuaalkeskkonda üles laadida. Kõigile virtuaaljooksul osalejatele saadetakse posti teel kuldne maijooksu medal ning elektrooniliste kanalite kaudu e-diplom. Nagu maijooksudel tavaks, on kõikidele osavõtjatele välja pandud hulgaliselt väärtuslikke osavõtuboonuseid ning ahvatlevaid loosiauhindu arvukatelt koostööpartneritelt. Virtuaaljooksule saab registreerida internetilehel www.jooks.ee.

Maijooks on Eesti läbi aegade osavõturohkeim ja kõige pikema traditsiooniga naistele suunatud tervise- ja liikumissündmus, millel on kolmekümne kahe aasta jooksul sportlikult aega veetnud üle kahesaja tuhande tubli naise. Esimene Maijooks toimus juba 1988. aastal.