Petra Olli hoiab end vormis koos Epp Mäega maadeldes.Foto: AP/Scanpix
Maadlus
27. aprill 2020, 20:01

Karjääri lõpetanud maadluse maailmameister laeb Eestis akusid ja treenib koos Epp Mäega

Veebruaris karjäärile joone alla tõmmanud Soome maadleja Peta Olli laeb Eestis akusid ja treenib koos Epp Mäega.

Veebruari lõpus šokeeris maadleja Petra Olli Soome avalikkust, kui teatas 25aastaselt karjääri lõpetamisest. Olli krooniti 2018. aastal maailmameistriks ja võitis suurvõistlustel kokku kuus medalit. Naise sõnul kaalus ta otsust enam kui aasta.

"Sellel perioodil oli nii häid kui ka halbu päevi. Tüdinesin lõpuks välismaa laagritest ja üksindusest, mida nad endaga kaasa tõid," selgitas Olli Soome meedias. "Lõpuks tundsin, et karjääri jätkates valetaksin endale ja lähedastele. Otsus, et lõpetan karjääri, tuli enne Euroopa meistrivõistlusi ja teadsin, et need jäävad mu viimasteks."

"Otsust oli väga raske teatavaks teha. Kuid samas mõistsin, et mu elu läheb teistmoodi edasi," kirjeldab Olli ja lisab, et paljudele tuli otsus üllatusena. "See oli arusaadav, sest ainult mu lähedased teadsid, milline mu elu oli. See oli tippsportlase elu, kus andsin endast kõik nii Siberi 45-kraadises pakases kui ka teiste riikide palavas leitsakus."

Olli on viimase kuu viibinud koos elukaaslase Indrekuga Eestis. Oma roll siia jäämisel on koroonaviirusel. "Kui ma sõidaksin Soome, siis peaksin jääma 14ks päevaks karantiini. Eelistasin jääda Eestisse. Siin on väga hea olla ja olen saanud rahulikult kõik sündmused läbi seedida," ütles ta.

Naise sõnul poetas ta karjääri lõpetamise järel nii mõnegi pisara. "See oli oluline, et saaksin endast emotsioonid välja lasta. Nüüd olen tervikuna särav ja tasakaalus," kinnitab Olli, kes on jõudnud ka tagasi maadlusmatile. Eelmisel nädalal oli ta Tokyo olümpiamängudeks valmistuva Epp Mäe treeningupartner.

Eestis jätkab ta veebipõhiselt õpinguid. "Õpin müüki ja turundust. Ausalt öeldes mu selg valutab arvuti taga istumisest," naerab Olli, kes enda sõnul sai tippsportlase karjäärist nii mõndagi tarvilikku ka eluks kaasa. "Olen õppinud sallivust ja loobunud eelarvamustest. Kunagi ei tohi eeldada, mida teine inimene enda sees tunda võib."