Kõik on veel hästi: John Terry (keskel esiplaanil) ja Rio Ferdinand (tema kõrval vasakul käel) 2009. aastal Inglismaa koondise treeningul.Foto: LEFTERIS PITARAKIS
Jalgpall
28. aprill 2020, 11:47

Inglismaa koondise endine keskkaitsepaar ei vaheta jätkuvalt sõnagi

Inglismaa jalgpallikoondise ja Manchester Unitedi lähimineviku suur staar Rio Ferdinand tunnistas, et pole pärast 2012. aastat oma koondise keskkaitsepartneri John Terryga kordagi rääkinud.

Mäletatavasti mõistis Inglismaa jalgpalliliit Londoni Chelsea särki kandnud Terry süüdi Rio Ferdinandi venna Antoni rassistlikus solvamises ühes 2011. aasta liigamängus. Terryle määrati karistuseks 220 000 naela ja ta pidi vahele jätma neli mängu. Asi läks ka kohtusse, kuid seal Terry süü tõendamist ei leidnud.

Ferdinandilt küsiti, ka nad on vahepealsetel aastatel Terryga ära leppinud.

"Ei, ei," oli mehe kiire vastus. "Probleem oli selles, et meie käitusime [lugu avalikuks tehes] puhta südamega, kuid mitte kõik polnud samasugused. Olen nüüdseks aru saanud, et kui su südametunnistus on puhas ja sa kohe ei räägi, siis saad sa karistada.

Lõpuks sa räägid, aga sind karistatakse ja sind häbimärgistatakse. Ma ei tea, kas see on sellepärast nii, et sa oled mustanahaline, või on see sellepärast nii, et sa ei rääkinud kohe, kuidas asjad olid, ma ei tea. Praegu räägiksin ma otsekohe välja, kuidas asjad olid. Ma ütleks: "Vennas, räägi, räägi!" Kui ma saaks kella tagasi keerata, siis ütleks ma vennale, et räägi sellest nüüd ja kohe, samal päeval."