Kaia Kanepi.

Foto: Erki Pärnaku
Tennis
26. aprill 2023, 19:09

Ka Kaia Kanepi piirdus Madridis ühe mänguga

Kui teisipäeval lõppes Madridi WTA 1000 kategooria turniir avaringis Anett Kontaveidi jaoks, siis päev hiljem tuli sama saatusega leppida ka Kaia Kanepil (WTA 63.), kes pidi maratonmatši järel tunnistama läbi kvalifikatsiooni põhitabelisse pääsenud hispaanlanna Irene Burillo Escorihuela (WTA 318.) paremust.

Esimeses setis hoidsid mõlemad tennisistid oma servigeime seisuni 4 : 4. Siis murdis 37aastane Kanepi endast 12 aastat noorema vastase pallingu (seejuures ei võitnud Burillo Escorihuela seal geimis ainsatki punkti), ent kohe kaotas Kanepi ka enda servigeimi. Hispaanlanna võitis seejärel oma servigeimi kindlalt, Kanepi oli enda omas raskustes, kuid kallutas selle siiski enda kasuks ja nii järgnes kiire lõppmäng. Kanepi juhtis seda 6 : 2, lubas siis vastasel teenida kolm punkti järjest, kuid sai viimaks seisuga 7 : 5 kiire lõppmängu siiski ära võidetud.

Teises setis kaotas Kanepi enda servigeimid seisul 1 : 1 ja 2 : 4 – et Burillo Escorihuela suutis kõik enda servigeimid võita, kuulus teine sett talle ja nii järgnes otsustav kolmas sett.

Seal murdis Kanepi vastase servigeimi seisuks 3 : 1, kui kaotas kohe otsa enda servigeimi. Samuti kaotas eestlanna enda servigeimi seisul 4 : 4 ning nii asus hispaanlanna oma servigeimile vastu 5 : 4 edus. Ta loovutas selles geimis Kanepile vaid ühe punkti ja võitis kaks tundi ja 35 minutit kestnud kohtumise seega 6 : 7 (5 : 7), 6 : 2, 6 : 4. Tegu oli üldse teise korraga, kui Burillo Escorihuela oli jõudnud WTA tuuri arvestusse kuuluval turniiril põhitabelisse – ja Kanepi alistamine tähistas tema jaoks esimest võitu WTA tuuril.

Kanepi lõi kohtumises kuus serviässa, kuid tegi ka kolm topeltviga, samal ajal kui Burillo Escorihuela nime taha jäid neis arvestuses nullid. Esimese servi õnnestumise protsent oli Kanepil 61, hispaanlannal 66 ning Kanepi võitis 67 protsenti esimesel servil mängitud punktidest vastase 64 vastu. Samal ajal teisel servil mängitud punktidest võitis Kanepi 41 protsenti, Burillo Escorihuela aga 61 protsenti. Kokku mängiti 208 punkti, millest Kanepi võitis 98 ja Burillo Escorihuela 111.

Murdepalle teenis Kanepi seitse, millest suutis realiseerida kaks, Burillo Escorihuelal oli 12 murdepalli, millest tema realiseeris viis.

Teises ringis kohtub Burillo Escorihuela 19aastase ameeriklanna Coco Gauffiga (WTA 6.).