Rio karneval 2020 veebruaris. Foto: Reuters/Scanpix
Maailm
23. jaanuar 2021, 13:49

Kuulus Rio karneval jääb tänavu ära

Rio de Janeiro kuulus iga-aastane sambakarneval, mis pidi toimuma veebruaris, jäetakse koroonapandeemia tõttu sel aastal ära.

Rio de Janeiro linnapea Eduardo Paes teatas neljapäeval karnevali tühistamisest COVID-19 pandeemia tõttu. "Ma pole kunagi varjanud oma kirge karnevali vastu ja selget nägemust selle kultuurilise väljenduse majanduslikust tähtsusest meie linna jaoks. Mulle tundub siiski naiivne ette kujutada, et meil on tingimused karnevali pidamiseks juulis," kirjutab Paes oma Twitteri kontol, et sellel aastal karnevali ei toimu. 

Rio karneval meelitab igal aastal miljoneid külastajaid, nii brasiillasi kui ka välismaalasi. Seda peetakse maailma suurimaks vabaõhupeoks, mis koosneb sadadest tänavatel muusikat mängivatest truppidest ja sambakoolide traditsioonilisest paraadist.

Linnapea siiski kinnitas, et kui massiline vaktsineerimine COVID-19 vastu toimib, siis loodetakse, et karneval saab järgmisel aastal siiski toimuda. "Aastal 2022 oleme kõik vaktsineeritud ning saame nautida elu ja kultuuri just nii kirglikult, nagu me oleme ära teeninud," kirjutab ta.

Brasiilia on olnud üks pandeemiast enim mõjutatud riike. Riigis on ligikaudu 4,5 miljonit nakatumist ja üle 138 000 surma. Brasiilia alustas vaktsineerimist esmaspäeval ning esialgu on riik oma 212 miljoni elaniku jaoks saanud kuus miljonit annust.