Neli paharetti (vasakult): Nasri, Ben Arfa, M`Vila ja MenezFoto: AFP/Scanpix
Jalgpalli EM
3. juuli 2012, 15:22

Kõik kordub taas: prantslased hakkavad jälle karistusi jagama (1)

2010.a MM lõppes Prantsusmaa koondise jaoks mäletatavasti suure häbiga ning toonaseid mässumeelseid mängijaid karistati turniiri järel erineva pikkusega koondisekeeldudega. Eksivad need, kes arvavad, et prantslased on toonasest fopaast õppust võtnud: ka lõppenud EMi järel ootab nii mõndagi kehva distsipliiniga meest karistus.

Tõsi, kui MMi järel said karistada kõik 23 koondislast, siis hetkel on Prantsuse jalgpalliliidu uurimise all neli pallurit: veerandfinaali järel ajakirjaniku roppustega üle valanud Samir Nasri; Hatem Ben Arfa, kes mürgeldas meeskonna riietusruumis pärast alagrupiturniiri viimase vooru kaotust Rootsile; Yann M´Vila, kes ignoreeris peatreener Laurent Blanci, kui oli veerandfinaalis Hispaaniaga pingile kutsutud ning Jeremy Menez, kes oli solvanud meeskonna kaptenit Hugo Llorisi.

Hetkel pole veel teada, millised karistused patustajatele määratakse - Nasri puhul on räägitud lausa kahe aasta pikkusest koondisekeelust - küll aga teatas Prantsuse jalgpalliliidu president Noel Le Graet, et mängijatele ette nähtud preemiad on hetkeseisuga külmutatud.

Ühtlasi andis Le Graet mõista, et talle meeldiks, kui koondise uueks peatreeneriks saaks hiljuti Marseille Olympique´ist lahkunud Didier Deschamps.