Siim-Sander Vene võitleb endise Rocki mängujuhi Giorgi Tsintsadze vastu. Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
30. juuli 2012, 06:57

Korvpallurite avalöök: Vene ja Hallik tegijad! (3)

Eesti koondis kaotas Gruusiale 76:90

Kuu algusest saati harjutanud Eesti korvpallikoondis astus sel suvel esimest korda võistlusmänguks väljakule ning kaotas kodusel nelja rahvuse turniiril Gruusiale 76:90. Grusiinid võtsid revanši aasta tagasi samal võistlusel saadud kaotuse eest.

Mis olid eilsed märksõnad? Eestlaste ründetegevus oli avamängu kohta üldjoontes ootamatult ladus, samas kaitses jäädi vastaste takistamisega hätta – sellele viitab ka endale visata lastud 90 punkti.

Mõjusa comeback’i tegid Siim-Sander Vene ja Reinar Hallik. Eelmisel suvel koondise tegemistest eemale jäänud Vene sekkus vahetusmeeste pingilt, tabas peagi kolmese, jätkas julgelt ja jõudis lõpuks 18 punktini.

Hallik osales viimati koondises eelmise kümnendi keskel mõnes kontrollmängus. Eile näitas ta, et viskekätt jätkub mitte ainult Rakvere Tarva, vaid ka koondise tarvis, kui ta tabas kolmel korral kolmesega ja kogus 10 punkti.

Kohtumise alguses viskas Itaalia liigas karastunud duo Kristjan Kangur-Janar Talts meie esimesed 18 punkti. Lõpuks kerkis Talts 19 silmaga resultatiivseimaks, Kanguri osa jäi veidi tagasihoidlikumaks.

Ebameeldiva üllatusena mängis algviisiklane Rain Veideman mõne minuti ja maandus siis kohtumise lõpuni pingile. Tal hakkas põlv mõni päev tagasi tunda andma, teatas peatreener Tiit Sokk. "Loodetavasti naaseb ta kiiresti rivvi," märkis juhendaja.

Esimene veerandaeg oli suur korvipidu, Eesti kaotas selle 27:28. Üldiselt hoidis Gruusia kerget initsiatiivi, aga Eesti jõudis järele. Viimati 53:53, millelt külalised spurtisid kolmanda veerandi lõpuks ette 74:56 ja mäng oli tehtud.

"Tundus, et vastased olid füüsiliselt paremini valmis. Ehkki olime korvi all lühemad ja nõrgemad, saime tegelikult enamiku ajast nendega superhästi hakkama, muu oli, nagu peab. Aga sisse tuli paar suuremat mõõna, mil nad said kergeid punkte ja see otsustaski," võttis Sokk mängu kokku.

"Vene on välisklubides ringelnud ja saanud kogemustepagasi, Hallik tegi rünnakul korraliku esituse. Võtab veel aega, et ta jalad ka kaitses õigesti tööle saada. Veidi hiljem liitunud Kangur pole veel füüsiliselt päris valmis," lisas Sokk.

Mullusel EMil 12 parema sekka jõudnud Gruusia resultatiivseim oli Eesti publiku vana tuttav, mõne aasta eest Tartu Rockis mänginud Viktor Sanikidze 20 punktiga.

Täna kell 17 kohtub Eesti Tšehhimaaga, kes eile alistas USA üliõpilaste võistkonna 106:86.

Eesti – Gruusia 76:90

Eesti: Talts 19, 7 lp, 4 rs, Vene 18, 7 lp, 3 vl, Hallik 10, Kangur, T. Sokk, G. Dorbek 8, Arbet 3, S. Sokk 2, 5 rs, Veideman, M. Dorbek 0.

Gruusia: Sanikidze 20, 11 lp, Tsintsadze, Pullen 14, Šengelia 13, Markoišvili 11, Šermadini 6, Patsatsia, Metreveli 5, Boisa 2.