SAATUSLIK HETK: Karol Mets (nr 6) lööb väravavahiga silmitsi sattunud Igor Subbotini jala eest palli ära. Kas puhas mäng või viga? Kohtunik arvas viimast. Foto: Stanislav Moškov
Jalgpall
21. august 2012, 00:38
Vaata galeriid!

Täiuslik vutilahing! Levadia alistas Flora 5:4!

Tallinna Levadia mängis meistriliiga kohtumises Flora vastu maha 4:1 eduseisu, kuid võitis tänu üleminutitel teenitud penaltile, mille määramine tekitas staadionil vastakaid arvamusi.

Kadrioru staadionil toimunud kohtumine läheb Eesti vuti ajalukku. Väravaid tuli kui küllusesarvest ja mängu stsenaarium oli ettearvamatu lõpuni välja.

Kristal närvišoki äärel

"1:3 – misasja?! Pole enam midagi vaadata, lähme minema!" torises varateismeline Flora fännitar, kui Levadia kapten Igor Morozov teise poolaja sissejuhatuseks realiseeris külmavereliselt (juba teise) penalti. Ingemar Teeveri 4. minutil löödud avaväravale suutis Flora poolt Valeri Minkenen kärmelt vastata, kaitsjate Markus Jürgensoni ja Nikita Baranovi apsud – esimene lõi kõrget palli karistusalas võrkpalluri kombel käega, teine niitis Albert Taari karmilt murule – ja Morozovi täpsed penaltid olid seisu nutuseks teinud.

Ja kui Taar 62. minutil imeilusa kauglöögi Flora väravavahi Stanislav Pedõki selja taha sahistas ja Usain Bolti kombel vibumehe liigutusega juubeldas, arvas ka Levadia loots Marko Kristal: see mäng on tehtud! "4:1 eduseisul sellist stsenaariumit ei oodanud," tõdes Kristal, kelle emotsionaalne seisund halvenes silmanähtavalt pärast Zakaria Beglarišvili kaht tabamust ja kui Gert Kamsi löögist 88. minutil viik tabloole ilmus ning florakad sõjakalt kõrgushüppematil tantsisid, keesid treeneri tunded üle. "Publikule võis see olla suurepärane vaatemäng, kuid meile mitte. Olime sel hooajal lasknud endale lüüa kuus väravat ja nüüd ühes mängus neli... Midagi oli väga valesti. Vähemalt saime kätte kolm punkti ja püsime kullakonkurentsis."

Täiuslik vutimatš lõppeb loomulikult skandaalihõngulise puändiga. Õnnelikud florakad ronisid küll matilt maha, kuid olid juba võidu maitsega viigist uimased. Nii magasid nad maha vastaste sööstu trahvikasti ja Karol Mets jäi Pedõkiga silmitsi sattunud Levadia poolkaitsja Igor Subbotini pidurdamisel hiljaks. Kohtunik Kristo Tohver andis punase kaardi ja juba kolmanda (!) penalti. Morozov ei eksinud.

"Kohtunik ütles, et annab löögi järel kohe lõpuvile. Teadsin, et eksida ei või. Katsusin pea külma hoida," kommenteeris omapärase kübaratrikiga hakkama saanud keskkaitsja, kes tõusis kümne tabamusega Levadia hooaja suurimaks väravakütiks. "Mänguga kokkuvõttes ma rahule küll ei jää."

Kas Florale tehti liiga?

Kui kaks esimest penalti eriti vaidlusi ei tekitanud, siis kolmas küll. Rahul polnud Flora mängijad ega nõustunud otsusega ka TV6-s mängu kommenteerinud klubi president Aivar Pohlak: "Selgelt on näha, et Mets mängis palli."

Flora treener Martin Reim jäi vaoshoitumaks: "Minu positsioonilt oli juhtunut kehvasti näha. Otsuse suhtes oli kuulda eri arvamusi. Kui nii, siis on kurb. See on juba mitmes aasta, kui meile on liiga tehtud."

Kristal oli aga kõigutamatu: "Kui kohtunik vilistab, on viga. Väravavahiga üks-üks läbi pääsenud mees tõmmati maha."

***

Teised kohtumised: Narva – Tallinna Kalev 1:0, Kalju – Paide 2:0, Viljandi – Tartu 0:0, Kuressaare – Sillamäe Kalev 1:2. Kalju (23 mängu) on kogunud 62 punkti, Levadial (24) on 60 ja kullaheitlusest lõplikult pudenenud Floral (23) 50.