Korvi all moodustavad Eesti põhijõu nüüd mitte Talts, Kangur, Vene, vaid uued mehed. Foto: TIINA KÕRTSINI
Korvpall
18. august 2014, 07:00

Toome, Hallik, Raadik – kossukoondise korvialune jõud

Eesti meeste korvpallikoondis sõitis eile Leetu nelja põhimeheta, kelleta tulebki kõigis eelseisvates sõprusmängudes hakkama saada. Lisaks varem teada Kristjan Kanguri ja Siim-Sander Vene puudumisele tabas jalavigastus Janar Taltsi ja Tanel Sokku.

Nagu näha, on puudu just kolm eesliini põhitegijat. "Mis seals ikka. Meil on juures Joosep ja Reinar (Toome ja Hallik – toim) pluss kogemustega tagamehed. Kui teeme oma asju tublilt, oleme mängus," eeldas Eesti peatreener Tiit Sokk.

Täna Palangas kinniste uste taga peetavas mängus Katariga osalevad Sten-Timmu Sokk, Rait-Riivo Laane, Gert Dorbek, Rain Veideman, Gregor Arbet, Tanel Kurbas, Kristo Saage, Reinar Hallik, Timo Eichfuss, Joosep Toome, Rain Raadik ja Toomas Raadik.

"Noored mehed on pikemalt töös olnud ja seetõttu veidi paremas vormis ning nad panid ka vanematele mängijatele pinge peale," märkis Sokk. "Kõigi meeste pallitunnetus pole veel see, mis peaks. Katari-mängu otsisimegi põhjusel, et saaks enne Hispaaniasse sõitmist end veidi lahti mängida.

Neljapäeval sõidab Eesti koondis Guadalajarasse, kus minnakse vastamisi maailmameistrivõistluste finaalturniiriks valmistuvate Senegali, Filipiinide ja Dominikaaniga. Sinna peaks minema sama koosseis, kes Palangassegi.

"Mängude saamine oli päris keeruline, plaanid muutusid sageli. Ent läks eeldatust paremini, saame suve jooksul kaksteist mängu – see on päris korralik arv. Tükk aega oli päris null seis. Hispaanias tulevad nime poolest küll eksootilised vastased, kuid kaldun arvama, et neis kõigis on päris palju USA kooli taga, et toetutakse USA ülikoolides käinud mängijatele," pakkus Sokk.

Erinevalt varasematest plaanidest (kolm mängu) mängib Eesti Hispaanias kõik neli päeva järjest ja see läheb juhendaja hinnangul veidi paljuks. "Aga kui Angoola ära kukkus, siis teist võimalust enam polnud. Plaanin mängida kõigi kaheteistkümne mehega ja saan koormust erinevate mängude vahel jagada."