Hoipaika toodud vigastatud koerFoto: Loomade hoiupaik
Krimi
15. aprill 2015, 16:28

JÕHKER TEGU: Tallinnas poos mees koera üles ning vigastas teist (26)

Käesoleva nädala esmaspäeval leiti Tallinnas Pae tänaval poodud koer.  Looma tapmises kahtlustatav mees, koera omanik, on kinni peetud.

Samal päeval toimetati Loomade Hoiupaika aga halvas seisukorras koer, kes kuulus samuti kahtlustatavana kinnipeetud mehele. Koera seisukord oli halb, mistõttu polnud võimalik teda jätta omanike hoole alla. 

Vigastatud koera tõi hoiupaika hoiupaiga püüdja, kes reageeris politsei väjakutsele. Hoiupaiga juhataja Larissa Kozõreva sõnul olid koeral hammustushaavad kaela piirkonnas. Praegu on koerake hoiupaigas ravil ning tunneb ennast hästi. 

Hetkel käib juhtunu asjaolude väljaselgitamine, mistõttu on politsei sõnul veel vara põhjalikke järeldusi kahetsusväärse loo kohta teha. Esialgse info kohaselt viis kahtlustatava jõhkrale teole asjaolu, et kaks looma ei saanud omavahel läbi. 

Politsei on alustanud  juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb looma julma kohtlemist. 

Võikaid loomapiinamisjuhtumeid on teisigi

Põhja prefektuuri politseinikud pidasid hiljuti kinni 18aastase Rando Randma, keda oli alust kahtlustada loomade julmas kohtlemises. 5. märtsil tunnistas Randma kohtus, et tappis tänavu veebruaris kaks koera ja ühe kassi. Politsei kinnitusel pole veebruaris Väike-Paala tänaval leitud koera ning esmaspäeval Pae tänaval leitud koera juhtumid omavahel seotud. 

Ida-Tallinna konstaablijaoskonna vanem Veiko Vettik:

"Nimetatud kahe sündmuse põhjal ei saa siiski öelda, et loomadevastane vägivald oleks oluliselt kasvanud. Hiljuti tuli teema teravalt päevavalgele, mistõttu inimesed ehk teadvustavad probleemi rohkem ning teavitavad julgemini politseid. Loomadega seotud juhtumid on alati äärmiselt emotsionaalsed ning nende piinamine või halb kohtlemine on igal juhul lubamatu."

"Loomade eest hoolitsemise vastutus lasub igal juhul loomapidajal. Seetõttu peaksid inimesed alati väga hoolikalt läbi mõtlema enne, kui omale neljajalgse sõbra otsustavad soetada. Samuti peaks eriti hoolikalt kaaluma ka seda, kui soovitakse loomale kaaslane võtta, sest ühes kodus elavad loomad ei pruugi alati omavahel hästi läbi hakata saama. Sellistele asjadele tuleb kindlasti mõelda enne kodulooma võtmist, et ei oleks hiljem vaja otsida uut kodu talle."