Õhtulehe intervjuu Corey ja Brandis Raley-Rossiga.Video: Alar Truu
Sport TV
22. oktoober 2015, 21:58

ÕHTULEHE VIDEO | Intervjuud Corey ja Brandis Raley-Rossiga pärast vendade esimest duelli (1)

Korvpalluritest vennad Corey ja Brandis Raley-Ross polnud enne tänast mitte kunagi ametlikus matšis teineteise vastu mänginud. TTÜ - Kalev/Cramo kohtumises (84:100) see juhtus. Õhtuleht uuris mängu järel mõlemalt vennalt muljeid.

INTERVJUU TTÜ MÄNGIJA COREY RALEY-ROSSiga:

Corey, millised on muljed debüütmängust Eestis ja matšist, kus mängisid vend Brandise vastu?

Huvitav. Muidugi tahaksin iga mängu võita, aga ta on kõva sell - Brandist on raske kaitses valvata või rünnakul ette võtta. Tegin, mis suutsin, et konkurentsi pakkuda. Sain mängu keskel veidi vigastada, seega ei saanud 100% panustada. Kalev/Cramo on kõva vastane.

Kas matš venna vastu tekitas sinus mängu eel tavapärasest rohkem ootusärevust?

Olin nii-nii ootusärev! Ta on ju mu vend, ajame iga päev juttu. Tunnen teda ju terve oma elu, aga nüüd pidin ta vastu mängima. Ootusärevus oli suur!

Kas olite võistlusmängus esimest korda vastamisi?

Jah. Noortena me vanusevahe tõttu koos ei mänginud, aga hiljem suveliigades küll. Seega Brandisega koos väljakul olemises midagi uut ei olnud, ent tema vastu mängisin esimest korda.

Mis sorti vastane ta on?

Kõva! Ta on alati kõva vend olnud. Brandis õpetaski mind korvpalli mängima ja teab täpselt kõike, mida ma teha suudan ja oskan. Proovin temalt õppida nii palju kui võimalik.

Esimene veerandaeg oli sinult väga hea - viskasid 14 punkti ja saavutasid miniduellis edu. Aga kes teist kahest täna parem oli?

Brandis. Tema ju võitis. Korvpallimatši lõpus loeb ainult see, kes võitis [mitte isiklik punktiskoor]. Naljaviskamise õigus on tema päralt, mul pole suurt midagi kosta.

Aga hooaja jooksul proovid ikka korra tal naha üle kõrvade tõmmata?

Muidugi. Järgmine kord ma tema vastu mängides enam sama närvis ei ole. Tulevad huvitavad mängud.

INTERVJUU KALEV/CRAMO MÄNGIJA BRANDIS RALEY-ROSSiga:

Brandis, Corey ütles, et mängisite esimest korda teineteise vastu. Ütle vanema vennana: kas ta oli hea vastane?

Muidugi oli. Ta mängib alati täiega ja tahab võidelda. Tema meelelaad on samasugune nagu mul - tahame alati võita. Nägite isegi, et ta oskab mängida. Oli väga tore ja ma olen rõõmus, et seda kõike vahetult tunnistasin.

Väljakul olite vastased, aga samal ajal olid sina ka õpetada, sest Corey sõnade järgi just sina ta korvpalli mängima õpetasid. Kas vaatasid teda natuke ka õpetaja vaatenurgast või ikka ainult kui vastast?

Ainult vastase vaatenurgast. Aga õhtul vaatame koos mängu kordusest üle ja siis jagan õpetussõnu, aga väljakul oleme vastased. Sealt väljaspool muidugi nõustan teda ja proovin igatpidi teda karjääris edasi aidata.

Eesti publik teab ja tunneb sinu oskusi väga hästi. Kui edukalt Corey täna mängis? Kui palju oma oskustest ta täna välja pani?

See oli ta esimene mäng ja vastas kohe Ühisliiga meeskond Kalev/Cramo. Me näeme temalt paremaid esitusi ning ta vorm paraneb samuti. Lisaks saab ta TTÜ mänguplaanist paremini aru. See oli Corey profikarjääri esimene mäng, ta on ju kollanokk! Eks ta areneb, saab tugevamaks, õpib paremini vigu välja meelitama, kohtunikest ja mängust aru saama. Corey'st saab hea korvpallur.

Sa tegid talle juba mängu 35. sekundil vea. Miks?

Näitamaks, et midagi lihtsat teda ei oota. Väljakul peab end kehtestama ja tahtsin seda võimalikult ruttu teha!

Ning kes teist kahest täna paremini mängis?

Mina. Minu meeskond võitis. See määrab.