Tartu Ülikool/Rock vs. BC Kalev/Cramo.Foto: Aldo Luud
Korvpall
25. veebruar 2016, 20:38

REPORTAAŽ JA GALERII | Rocki alistanud Kalev/Cramo kindlustas põhiturniiril esikoha

Enne, kui Tartu Ülikool/Rocki ja BC Kalev/Cramo meeskonnad maikuus koduse korvpalliliiga finaalseeriat alustavad - kas leidub selles kahtlejaid? - tuleb põhiturniiril neli korda madistada. Täna anti etendus ülikoolilinnas ning nagu sel hooajal kõigil varasematelgi kordadel Kalev võitis ja Rock kaotas - 83:71.

Kohtumise alguses rõõmustati publikut resultatiivse korvpalliga, milles külalised olid veidi edukamad. Kalev viskas seisult 5:5 seitse punkti järjest (Delaš, OLmre, Curry) ja haaras initsiatiivi. Kuueminutilise mängu järel juhiti 20:14, kuid siis pani Rock oma korvile kaane peale. Tegelikult juhtus kolme minuti jooksul seda mõlema korviga, ent Rock viskas perioodi  viimase minutiga neli punkti - 18:20.

Väike paus sättis kalevlaste sihikud jälle paika. Teise veerandi kaks esimest minutit sisaldasid täpsetest visetest Curry, Martin Dorbeku ja Veidemani kolmeseid - äkitselt olid külalised teinud sisse kahekohalise vahe, 29:18! Kuid sarnaselt eelmise perioodiga lõigati siingi nende pidu kui noaga läbi, sedapuhku viis minutit enne poolajasireeni seisul 33:24. Võõrustajad tegid Taltsi ja Žabase vedamisel 12:0 spurdi ja võitsid poolaja 37:35.

Nii Žabas kui ka Curry olid toonud 12 punkti. Ilmekas oli esimese 20 minuti vabavisete saldo: Rockil 16st 15, Kalevil 7st 2!

Kinniselt kulges ka kolmanda veerandi algus. Kalev pääses korra ette, siis Petrukonis viigistas ning seekord jäid mõlemad kaheks minutiks kuivale. Jätkati tasavägiselt, kuid Rock sai viimase mängulise korvi rohkem kui neli minutit enne veerandi lõppu Kurbase pealtpanekust. Korra veel jättis kalevlaste oma korvi alune arusaamatus Taltsile kaks kerget punkti (47:46). Ent veerandi viimased kaks ja pool minutit kuulusid külalistele 10:0 - kolm korvi järjest tegi Freimanis, King tabas vabavisked ja Sten-Timmu Sokk (kes sai palju mängida ja tegutses hästi) viimase sekundi viske. Viimasele väikesele vaheajale mindi Kalevi eduseisul 56:47.

Lõpuveerand algas Veidemani kiirrünnakuga. Žabas vastas kolmesega, kuid Delaši vabavise ja Timmu kolmene (62:50) sundisid Gert Kullamäed 7.50 enne lõppu otsima abi minutilisest vaheajast. Kuid abi sellest polnud. Alles kolmandal veerandil mängu sekkunud, kuid seda väga hästi teinud Keeduselt tuli veel üks korv, Freimanis lisas kiirrünnakust vabavisked. Timmult kiirrünnakul kolmene (69:50) ning Kullamäe andis järgmisel time-outil käsu asuda maa-ala kaitsesse. Kuid ikkagi näis, et Kalevi 23:3 spurt oli kõik ootamatult selgeks teinud.

Võõrustajad panid veel püssi paukuma (mõne minutiga neli kolmest), kuid vahe oli tagasi mängimiseks liiga suur. Kalev on nüüd võitnud kõik 27 mängu, Rock 26st 21 - tartlased võivad põhiturniiri lõpuks veel pealinna klubile järele jõuda, kuid omavaheliste mängude lõplik ülekaal on juba praegu Kalevi poolel ning seetõttu kindlustasid nad tänasega ka esikoha.