Jüri Ratas.Foto: Teet Malsroos
Spordivaria
4. märts 2016, 10:57

Poliitikute juhitavad spordialaliidud avaldavad EOK presidendirallis järjest toetust Jüri Ratasele (7)

Mitu spordialaliitu on viimastel päevadel teatanud Eesti Olümpiakomitee presidendirallis avalikust toetusest Jüri Ratasele. Märkimisväärse kokkulangevusena juhivad neid liite riigikogu koalitsioonierakondade liikmed.

Eile teatasid Ratase toetamisest korv- (mille president on teatavasti Keskerakonda kuuluv Ratas ise) ja võrkpalliliidu (president reformierakondlane Hanno Pevkur) juhatus, täna hommikul pressiteate vahendusel ka turniiribridži (president Sven Sester IRList) ja ja maleliit (president reformierakondlane Andrei Korobeinik).

"Olen Jüri Ratasega aastaid riigikogus koos töötanud ning ka spordipoliitika teemal palju mõtteid vahetanud. Tal on põhjalik ülevaade Eesti spordi põhilistest murekohtadest ning selge nägemus nende lahendamiseks," teatas Sester.

"Jüri Ratas panustab juba täna mitmete spordialade arengusse korvpallist ja jalgrattasõidust maleni. Näiteks toimub 28. mail tema eestvedamisel kuuendat korda vabaõhu maleturniir Paul Kerese mälestuseks. Oleme veendunud, et Jüri Ratasel on Eesti Olümpiakomitee juhtimiseks vajalikud kogemused, oskused ja tahe," lisas Korobeinik.

Praegu riigikogu aseesimehena töötav Ratas on öelnud, et spordi- ja olümpialiikumise arendamine on täiskohaga töö, EOK presidendiks valimine tähendaks tema lahkumist riigikogust ja poliitikast.