Rafael NadalFoto: AFP/Scanpix
Tennis
14. märts 2016, 10:28

Prantsusmaa eksminister: Nadal jäi dopinguga vahele. Tennisist: kohtus näeme!

Rafael Nadal pidas 2012. aastal seitsmekuulise vigastuspausi, mis oli endise Prantsusmaa tervise- ja spordiministri Roselyne Bachelot' teada lihtsalt kattevari dopingukaristuse kandmiseks. Hispaanlane lubab naise kohtusse kaevata, vahendab BBC.

Aastatel 2007-2010 Prantsusmaa valitsuse liige olnud Bachelot ütles möödunud nädalal Maria Šarapova dopinguskandaali kommenteerides, et tegelikult on keelatud ainetega patustanud tipptennisiste vahele jäänud varemgi, ent uudis on pandud kalevi alla.

"Kui te kohtate tennisemängijat, kes mitu kuud ei mängi, siis on nad andnud positiivse proovi," rääkis Bachelot Nadali pikale pausile viidates.

Üheksakordsel Prantsusmaa lahtiste võitjal ajas seekordne süüdistus kopsu üle maksa. "On aeg tema vastu astuda! Me kaebame ta kohtusse," ütles praegu Indian Wellsi tippturniiril võistlev Nadal.

Hispaanlase sõnul on tal kõrini, et teda vaatamata puhtale minevikule petiseks tahetakse tembeldada. "See saab olema viimane selline süüdistus, sest ma kavatsen ta kohtusse anda. Mul on villand! Olen sel varem paar korda minna lasknud, aga mitte enam."