Siseministeeriumi sisejulgeolekupoliitika asekantsler Erkki KoortFoto: Arno Saar
Eesti uudised
22. märts 2016, 16:57

Erkki Koort: Euroopa on sattunud keerisesse, kust välja pääseda on ääretult raske (42)

„Euroopa on sattunud sellisesse keerisesse, kust tegelikult välja pääseda on ääretult raske,“ sõnas Brüsseli terrorirünnakuid kommenteerinud siseministeeriumi sisejulgeolekupoliitika asekantsler Erkki Koort.

Erkki Koort rääkis ETV "Aktuaalse kaamera“ erisaates, et Brüsseli terrorirünnakud võisid olla kättemaks sellele, et paar päeva tagasi võeti Brüsselis kinni Pariisi terrorirünnakute organiseerijaid Salah Abdeslam. "Peale arreteerimist nad eeldasid, et see võib tekitada kättemaksuaktsioone, aktiveerida uinunud terrorirakukesi. Iseküsimus on muidugi see, et kui nad seda eeldasid, miks nad ei tõstnud terroritaset kõige kõrgemale eelnevalt, miks nad tegid seda tagantjärgi,“ rääkis Koort ja lisas: "On selge see, et vastuse annab pikem aeg, kui on täna möödunud sündmusest.“

Koort arvab, et taolisi terrorirünnakuid võib Euroopas veel oodata. "Euroopa on sattunud sellisesse keerisesse, kus tegelikult välja pääseda on ääretult raske. Väljapääsu võti saab peituda ainult turvalisust tagavate asutuste väga tugevas koostöös – muul moel seda teha pole võimalik. Ma arvan, et Euroopa peab vaatama üle selgelt osad tabud andmekogumise osas, sellepärast et nende tänaste meetoditega on näha, et politsei ei suuda turvataset tagada."

Eestis Koorti sõnul terroriohu tase tõusnud ei ole.