Kalevlased ei leidnud kuidagi rohtu Anton Ponkrašovi (palliga) vastu.Foto: Laura Oks
Korvpall
28. märts 2016, 20:37

Täiendatud asjaosaliste kommentaaridega!

7 VÕTIT | BC Kalev/Cramo jõudis Unicsi vastu lisaajani, kuid ikkagi kaotas (1)

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond võõrustas VTB Ühisliigas teisel kohal asuvat Kaasani Unicsit, võitles välja lisaaja, kuid pidi ikkagi vastu võtma 84:89 kaotuse. Teeme kokkuvõtte olulisimast!

1. Mis otsustas mängu saatuse?

Unicsi kõrgem mänguklass ja õnnestunum tegutsemine lisaajal. Kalev tegutses pärast väikest alguse kohmetust hästi, võites esimese veerandi 19:16 ning juhtides veel neli minutit enne suurt vaheaega 30:28. Seejärel aga viskasid Unicsi mängijad järjest rasked visked sisse ja kalevlased samasugused visked mööda ning külalised tegid 11:0 spurdi. Saavutatud hoo pealt tabas Venemaa koondislane Anton Ponkrašov ka poolaja viimasel sekundil 10 meetrilt lauapõrkega kolmese... Puhkama mindi külaliste eduseisul 45:35. Teisel poolajal hoidis Unics pidevalt initsiatiivi, kuni lõpu eel viskas Kalev äkitselt seisult 66:73 üheksa punkti järjest ja läks ette. Paraku ei suudetud seisul 75:75 kümne sekundiga viimast rünnakut realiseerida ja lisaaeg kuulus juba külalistele...

2. Kas Keith Langfordiga saadi hakkama?

39 minutit ja 48 sekundit. Ehkki vastaste kuulsaim mängija – Ühisliiga suurim korvikütt, keda heal päeval ei saa ka Euroliigas keegi pidama – tabas mängu alguses oma esimese kolmese, jäi see avaveerandil tema ainsaks korviks. Martin Dorbek segas ameeriklast väga hästi. Poolajaks oli tema kontos 9, enne normaalaja viimast tosinat sekundit 19 punkti. Sinnani ta kontserti ei korraldanud, liidriohjad pidi enda õlule võtma üks teine mees. Kuid normaalaja viigikorvi viskas tema ja ka lisaaeg kuulus temale.

3. Mis oli Kalevi mängus meeldivat?

Ükskõik kui nimekas klubi vastu astub, suudab Kalev täiesti mängus olla ega saa suuri „pakke“. Mängiti soliidselt nädal varem Lokomotiv-Kubani, enne seda kahel korral Nižni Novgorodi vastu – kõik on Venemaa kõva Euroopa tasemega klubid. Nüüd usuti võitu juba 39 minutit ja 50 sekundit...

4 Kes oli platsi parim mängija?

Anton Ponkrašov. Venemaa koondislane oli Unicsi esimese poolaja lõpu spurdi peategelane, visates oma meeskonna 10 viimast punkti enne vaheaega. Kokku oli selleks ajaks tema arvel juba 14 punkti, 5 lauapalli ja 4 korvisöötu. Kui Kalev teise poolaja alguses järele võttis, likvideeris just Ponkrašov mitme korvi ja Freimanisele pandud kulbiga „korralageduse“. Ning seda tegi ta ka mõni minut hiljem. Enne viimast veerandit oli tema arvel juba 25 punkti, tema vedamiseta poleks külalised võib-olla jõudnudki lisaajani.

5. Mida tuleks Kalevil edasist silmas pidades parandada?

Soovida jättis normaalaja viimase rünnaku lahendus. Visketabavus vabadelt kohtadelt peaks paranema - kes teab, mis juhtunuks, kui mõnigi niisugune vise sisse saaduks. Ning liiga kiirelt tehti isiklikke vigu, poolajaga oli juba kolmel mehel kolm viga koos.

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Kalevi peatreener Alar Varrak: "Meil oli hea võiduvõimalus, NII VÄHE (näitas sõrmedega - toim) jäi puudu. Normaalaja lõpus oli kaks rünnakuvõimalust, enne seda libastus Arbet Langfordi vastu mängides reklaami peal ja veel enne seda läks üks vabavise mööda."

Kalewvi mängija Janar Soo: "Langfordi vastu kaitses tegutsemiseks konkreetset taktikat polnud. Teda tuli võimalikult tihedalt taga ajada. Lisaajal oli ta aga ikkagi klass omaette."

Unicsi peatreener Jevgeni Pašutin: "Meie mehed näitasid iseloomu ja võitlesid ka halval päeval lõpuni."

Unicsi mängija Keith Langford: "Nägime juba eelmises voorus, et Kalev mängis väga hästi Euroopa tippklubi Lokomotivi vastu ja ootasime rasket mängu. Nii läkski, Kalev tegi meie elu raskeks. Suutsime lõpus oma tugevused peale suruda."

7. Mis saab edasi?

Kalevit ootab neljapäeval viimane Eesti meistriliiga põhiturniiri mäng, kui võetakse vastu Tartu Ülikool/Rock. Tegemist on tähtsusetu kohtumisega, sest on juba ammu selge, et üks lõpetab esimese ja teine teise kohaga. Kohe pärast seda sõidab Kalev Venemaa turneele: 3. aprillil kohtutakse Krasnojarskis sealse Jenissei ja kolm päeva hiljem Peterburis Zenidiga. Ühisliigas on Kalevil nüüd 7 võitu ja 18 kaotust ning 14. koht. Unics võõrustab pühapäeval esiotsa kohtade suhtes tähtsas mängus Krasnodari Lokomotiv-Kubani.