Rahakool
14. märts 2019, 12:01

Rahakool | 2. osa: kuidas alustada säästmist? (5)

Õhtulehe Rahakoolis õpetame sind eesmärke püstitama, eelarvet koostama, võlgasid tasuma ja anname igakülgset investeerimisnõu. Hoolimata Sinu tänase sissetuleku suurusest. Lihtsalt ja arusaadavalt.

2. osa:

Rikkaks saamise õpik on jagatud kolmeks osaks. Neid võiks läbi töötada järjest, aga kui on näiteks huvi just investeerimise kohta rohkem teada saada, siis on võimalik ka kohe sinna hüpata.

Esimeses osas räägime lahti, mis üldse rikkus on, kuidas seda mõõta, kuidas rahalisi eesmärke seada ja kuidas oma edenemist jälgida. Selle tulemuseks peaks olema täpne teadmine, kus Sa rahalises mõttes hetkel oled ja kuhu välja tahad jõuda.

Olen kohanud mitmeid inimesi, kes on aastakümneid tööl käinud, kuid kelle rahaline puhasväärtus on negatiivne. Nii kaugele ei jõua! Ja samas tean inimesi, kes saavad alla Eesti keskmise palka, kuid kes on ehitanud endale korraliku puhvri ja ei pea igapäevaselt raha pärast enam väga muretsema. Kui Sa aga oma tänast olukorda isegi ei tea, siis on ka raske midagi paremaks muuta!

Teises osas räägime rikkaks saamise mudeli kõige tähtsamast tegurist ehk säästmisest. Kui pole sääste, pole ka võimalik rikkaks saada, nii lihtne see ongi! Ühtlasi vaatame üle, kuidas võlgadest lahti saada ja kuidas vajadusel sissetulekuid suurendada. Minu eesmärk on, et selle osa lõpuks otsustad Sa liituda 50% klubiga ja enda (ning ka oma järeltulijate!) elu igaveseks muuta.

Kolmandas osas räägime lõpuks investeerimisest ja sellest, kuidas luua endale passiivset sissetulekut ja rahalist vabadust. Vaatame põhjalikumalt laenude andmist, üürikinnisvara ja dividendiaktsiaid. See osa annab Sulle konkreetsed tööriistad oma rahaliste eesmärkide saavutamiseks. Lisaks teooriale olen siia kogunud palju näiteid tegelikult toimunud tehingute kohta. Targad õpivad teiste vigadest ja nii on Sinul hea võimalus veidi kooliraha kokku hoida.

Rahakool:
1. osa: sissejuhatus
2. osa: kuidas alustada säästmist
3. osa: mis on rikkus või rikkuse valem
4. osa: kahe lihtsa tehinguga miljonäriks
5. osa: miks üldse tahta rikkaks saada?
6. osa: rikkaks saamise valem
7. osa: lihtsaim viis raha teenida
8. osa: kuidas leida raha selleks, et investeerimisega alustada?
9. osa: eesmärkide seadmine
10. osa: kas tead, kui rikas sa hetkel oled?
11. osa: millised on sinu tulud ja kulud?
12. osa: nipp, kuidas vähem kulutada