Islandi ime jätkub!Foto: TOBIAS SCHWARZ
Jalgpalli EMi galeriid
27. juuni 2016, 23:50

GALERII | VAPUSTAV! VÕIMAS! FANTASTILINE! Väikeriigi pidu: Island mängis üle Inglismaa ning jõudis veerandfinaali! (5)

Islandi jalgpallikoondis tegi Euroopa meistrivõistlustel midagi sellist, mida tahaksid saavutada kord kõik väikeriigid: 300 000 elanikuga saareriik alistas EMi kaheksandikfinaalis Inglismaa 2:1 ning jõudis veerandfinaali!

Inglased alustasid tarmukalt ning juba kolmandal minutil tõmbas väravavaht Hannes Thor Haldorsson karistusalla tunginud Raheem Sterlingu maha ning Inglismaa teenis penalti. Wayne Rooney sellel ei eksinud ning esimese inglasena kolmel erineval EMil skoorinud kapten viis Albionimaa juhtima.  

Edu ei jätkunud aga kauaks - Island pani pärast seda palli mängu ning Sigurdsson lõi 34 sekundit hiljem pika audiviske tagajärjel 1:1 viigivärava!

Sellest sai aga alguse inglaste peataolek ning seda eelkõige Joe Harti tegutsemises, kes 18. minutil oli juba püüdmas Sigthorssoni palli, kuid pudistas selle väravasse.  

Nii sai Hartist ka Twitteris antikangelane ning Islandi fänniarmee kogus järjest tuure. 

Nõnda jätkub viimati 50 aastat tagasi mõnel suurturniiril tiitli võitnud inglaste ebaõnn ning tõelist eduteekonda nautiv Island jätkab veerandfinaalis, kus kohtub võõrustaja Prantsusmaaga.