Prantsusmaa jalgpallikoondise kapten Hugo Lloris.Foto: VALERY HACHE
Jalgpalli EMi uudised
12. juuli 2016, 13:09

Prantsusmaa kapten: lisapuhkepäev andis Portugalile eelise… (7)

Prantsusmaa jalgpallikoondise kapten, väravavaht Hugo Lloris märkis pärast EMi finaalis Portugali käest lisaajal saadud 0:1 kaotust, et vastasel oli lisapuhkepäeva tõttu eelis.

"Oleme kõik väga pettunud. Proovisime kõigest väest, aga nappis tšempionile vajalikku õnne. Meie mängisime võidu peale. Portugal natuke teisiti – nad ootasid meie eksimust, standardolukorda või võimalust kontra-rünnakuks. Nad mängisid terve turniiri niimoodi ja võitsid. Selline jalgpall ongi.

Ühes mängus on kõik võimalik ja eriti kehtib see finaalmatši kohta. Mängisime hästi, aga pidanuksime võimalused väravateks realiseerima. Võib-olla nappis ka värskust. Võib-olla andis lisapuhkepäev Portugalile otsustava eelise, aga seegi on jalgpalli osa. Vabandusi pole," rääkis Lloris.

Viiendat EMi järjest mängiti poolfinaalid erinevatel päevadel, mis andis ühele meeskonnale kaks ja teisele kolm puhkepäeva. Viiest finaalist on kolme puhkepäeva omanud võistkond võitnud kolm (2000 Prantsusmaa, 2008 Hispaania, 2016 Portugal) ja kahe puhkepäeva pealt finaalile tulnu kaks (2004 Kreeka, 2012 Hispaania).