Kui seni mõlemad mängud kaotanud Soome suudab alagrupiturniiri viimases voorus alistada Venemaa, jäävad viimased poolfinaalist eemale.Foto: BRUCE BENNETT
Jäähoki
22. september 2016, 08:14

Kas ise kõik lootused minetanud Soome suudab Venemaale käru keerata? (1)

Jäähoki maailma karikaturniiril (World Cup of Hockey) on kahe alagrupiturniiri viimase mängu eel selgunud kolm poolfinalisti. Viimase edasipääseja otsustab Soome - Venemaa duell, kus esimestel on mängus ainult au.

A-alagrupis alistas Kanada möödunud ööl 4:1 Euroopa, aga edasipääs on tagatud mõlemal, sest viimane kohtumine Tšehhi - USA otsustab ainult kolmanda koha saatuse. Euroopa meeskonna püüdmiseks kahel suurel hokimaal võimalusi pole.

B-alagrupis on esikoha taganud Rootsi, kes kaotas eile lisaajal 3:4 Põhja-Ameerikale. Viimasest matšist Soome - Venemaa sõltub, kas teisena läheb edasi Põhja-Ameerika või Venemaa. Kui Soome suudab Venemaa alistada (vahet pole, kas normaal- või lisaajal), jääb Punane jäähokimasin poolfinaalidest eemale.

Üheks poolfinaaliks on seega Rootsi - Euroopa, teiseks kas Kanada - PÕhja-Ameerika või Kanada - Venemaa. Poolfinaalidele järgneb kahe võiduni mängitav finaalseeria.