Rooma linnapea Virginia Raggi tõmbas 2024. aasta suveolümpiale kandideerimisele kriipsu peale.Foto: REMO CASILLI
Olümpia
22. september 2016, 13:23

Kus toimub 2024 olümpia? Rooma igatahes loobus (3)

Kolmed järgmised olümpiamängud toimuvad Aasias - 2018 Pyeongchangis, 2020 Tokyos, 2022 Pekingis. 2024 suveolümpiat võõrustav linn selgub järgmisel sügisel, kandidaate jäi eile ühevõrra vähemaks.

Nimelt teatas Rooma linna Virginia Raggi, et tema juhitav Itaalia pealinn loobub kandidatuurist. See tähendab, et alles on jäänud kolm pretendenti - Pariis (Prantsusmaa), Budapest (Ungari) ja Los Angeles (USA).

Kui Raggi juunis linnapeaks valiti, oli tema üks peamisi lubadusi olümpiamängudele kandideerimisest loobumine, mida nüüdne linnapea nimetab maksumaksja raha raiskamiseks, sest projekt võib jääda miinusesse ning mitmed mahukad infrastruktuuriprojektid alakasutatuks. "Kõrbesse me katedraale ei ehita," teatas Raggi.

Itaalia olümpiabossid on Rooma linnapea otsuse peale siiski raevunud. "See "ei" teeb haiget. Mul on väga kahju. Olümpiat oleks olnud võimalik korraldada ja teha seda edukalt. Esimest korda polnud keskkonnaorganisatsioonid kandideerimise vastu ning isegi kaubandusühingud toetasid seda. Otsus on demagoogiline ja populistlik," turtsus Itaalia olümpiakomitee president Giovanni Malago.