Demonte Harper oli täna Kalev/Cramo liider. Foto: Toomas Tatar
Korvpall
23. oktoober 2016, 19:48

Lohakus ja pisidetailid maksid Kalev/Cramole järjekordse mängu (1)

Korvpalli Ühisliigas võitles BC Kalev/Cramo viimase veerandiga end mängu tagasi, kuid kaotas lisaajal võõral väljakul Minski Tsmokile 81:88.

Enamus mänguajast tagaajaja rollis olnud valitsev Eesti meister jäi neljanda veerandi alguses kümne punktiga kaotusseisu, kuid kohtumine suudeti taas väga põnevaks teha ning Demonte Harperi tabav kolmene 21 sekundit enne normaalaja lõppu manas tabloole viiginumbrid 77:77.

Kuna valgevenelaste viimane rünnak luhtus, läks kohtumine lisaajale, kus tundus, et trumbid on Kalev/Cramo käes. Koheselt haarati initsiatiiv ning 2.17 enne lõppu juhiti veel kolme punktiga 81:77. Ülejäänud ajaga ei suudetud visata aga ühtegi punkti ning Minsk lõpetas matši 10:0 spurdi ja võiduga.

„Võrdsed võistkonnad mängisid tasavägise kohtumise, mis kukkus Minskile,“ ütles pärast mängu BC Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak Õhtulehe. „Saatuslikuks said vabavisked ja lõpu poole tehtud paar halba pallikaotust. See on nagu on ning keegi ju meelega vabakaid mööda ei viska,“ kommenteeris Varrak.

Kalev teenis lisaajal kuus vabaviset, millest suudeti realiseerida kõigest kaks. Samas Minsk tabas kümnest vabaviskest lausa üheksa. „Ma rõhutan, et Minsk pole halb võistkond, aga meil olid omad šansid. Mäng jäi väga väikeste detailide taha. Traagikat ei ole, aga tunne on kehv," väljendas Kalevi peatreener oma pettumust.

Varrak tõi välja, et kaotus oli tingitud oma lohakusest ning jällegi oli probleeme mängijate häälestusega. „Riietusruumis olid meil omad jutud, aga korvpall koosneb pisiasjadest, kus kõik on tähtsad. See hooaeg kaotasime juba põhimõtteliselt kolmandat korda lohakuse tõttu.“

Kuidas lohakusvigu tulevikus vältida? "Kas vahetada mängijaid või treenereid või treeningutel tuleb proovida asja parandada. Meil pole halvad mängijad, aga natukene tuleb keskendumisvõimet tõsta. Treener saab ise sellele kaasa aidata," rääkis Varrak.

Peatreener tunnistas, et võistkonnal on praegu probleeme ka vigastustega. Minskis ei teinud kaasa Mark Tollefsen, kellel on peapõrutus. Ka Robert Upshaw, kes pääses platsile natukene vähemaks kui üheksaks minutiks, maadleb vigastusega.

„Temaga on meil kokkulepe olemas. Robert oleks suure tõenäosusega reisilt üldse maha jäänud, aga kuna Tollefsen ei saanud mängida, siis ta tuli ja aitas meid nii palju kui sai.“

Kalev/Cramon on Ühisliigas kogunud võidu Parma Permi üle ning jäänud alla Peterburi Zeniidile ja Minski Tsmokile. Praegu ollakse tabelis kaheksandal kohal. Järgmine Ühisliiga kohtumine peetakse 31. oktoobris kodus, kui külla sõidab Astana.

Võitjate resultatiivseim oli Dru Joyce 27 punktiga, teine leegionär Justin Gray lisas 15 silma. Kalev/Cramo suurim korvikütt oli 20 punktiga Demonte Harper, Gregor Arbet lisas 14 silma, Vitali Ljutõtš 12 punkti ja 11 lauapalli.