Eesti uudised

ŠOKITERAAPIA: Tallinn pani teele hukkunud jalakäijaid sümboliseerivad mustad inimkujud (29)

LISA KOMMENTAAR

andke andeks,mulle tundub küll,31. oktoober 2016, 20:48
et paljudel "kirjanikel"pole midagi targemat teha kui lolle komme kribada.Paljudes maades tehti seda juba kümmekond aastat tagasi.Kus ribadeks sõidetud liiklusvahend posti otsa eksponeerimiseks tõsteti,kus jälle pandi välja suured teavitustahvlid hukkunud ja vigastute arvu kohta.Pole siin midagi uut ja algul see tähelepanu kindlasti tõstab kuid vähe aja pärast harjutakse sellega lihtsalt ära.
ivo 31. oktoober 2016, 15:55
Äkki näitaksite hoopis õnnetuspaigal hukkunuid pilte kuidas nad ribadeks on siis hakatakse mõtlema vast,nagu suitsupakkidel on
aksel30. oktoober 2016, 19:05
arvan, et lõik Eesti lõ kohad, kus inimesed hukkunud, võiks selliselt tähistada
see on29. oktoober 2016, 18:39
ääretu lollus, liiklusõnnetusi tekib hoopis juurde.
mis muud kui28. oktoober 2016, 21:13
lähme neile nägusid ja sootunnuseid joonistama!
edu28. oktoober 2016, 19:32
Prantslased ees , meie -mää - järgi . Kust kohast autojuht peab hämaras aru saama , kas see tume kogu seal tee ääres on kuju või hoopis jalakäija ,kes valmistub teele tormamiseks .Kristiine Keskuse juures joonistati kujud asfaldile . Jalakäijad vahtisid neid ja unustasid foorituled üldse ära . Siis tundus küll , et Linnavalitsusel tuleks värvid käest ära võtta ja rasvakriidid asemele anda . Sodigu nendega .
Mis puutub Sõjakooli peatusse Tammsaare teel , siis alustaks pigem sellest , et ainult hull hakkab üle kuue rea teed ületama kohas , kus autode kiirus on nii 70km/h . Jalakäijate tunnel on sealsamas lähedal . Pange parem kaamera üles . See ei pea isegi kogu aeg töötama . Efekt on meie inimese jaoks suurem , kui nendel kujudel .
A.H.29. oktoober 2016, 21:48
Ja mis see kaamera aitab? Siis peab ju ka igal jalakäial olema kohustuslik registrinumber, nagu autol, mis sinna kaamera pildile jääb.;)
reisija28. oktoober 2016, 19:14
Tubli, nii peabki, ainult et vanurid ja hooletud ei peaks neid märkideks, mis lubab, et siba nüüd sulle mugavas kohas üle mitme sõiduraja oma vanadel haigetel jalgadel, jõuad "kiiremini" kui auto sinuni.
MMM28. oktoober 2016, 17:37
Aga mida tuleks paigaldada autojuhtide jaoks,kes pea iga päev sooritavad ülesõitu keelava fooriga ülekäiguradadel??Mis märgid tuleks maha panna,kes on kaotanud oma elud ?Ehk transpordiametnikud oskaksid vastata või siis linnavalitsus.
Solei28. oktoober 2016, 17:03
Aga mida kostate nende paljude ppopaljaste modellidega reklaamise peale, mis tänavatele ülesse pannakse? Kas need ei tõmba tähelepanu kõrvale?
Ükskord peaksid kõik mõistma, et meie elud on meie endi kätes.Et me ei kihutaks autodega, istuks juuatäis peaga rooli, .Vaataks enne nii vasakule, kui paremale, enne, kui teepeale astume, kannaksime helkureid enda küljes ja teeksime end nähtavaks.Need kujud võime me varsti olla ise, kui niimoodi jätkame oma elustiiliga.
just28. oktoober 2016, 16:24
ja palun need kujud ka MUSTAKIVISST - tunnel on võrkaed on - kord uss, katkine, ära varastatud ja ... oi kuidas jooksevad - kahjuks ka hukkuvad
Väga lühinägelik tegu!28. oktoober 2016, 13:51
Igasugu tähelepanu kõrvalejuhtivate asjade paigutamine tee äärde põhjustab uusi õnnetusi!
Mofo28. oktoober 2016, 12:58
Siinkohal tuleb Linnavalitsusele tunnustust avaldada, see Tammsaare tee näide on ikka väga hea - sealt kiputakse vahel ikka üle jooksma, paneb ehk kodanikud jalakäijad mõtlema.
k28. oktoober 2016, 01:37
Aga võib-olla see tunnel ikkagi ei ole nii kergesti leitav, kui mõni ette kujutab? Näiteks, miks sinna ei pääse otse bussipeatusest? Kogu see moodustis on ikkagi maastikule ära peidetud ja võib-olla kõik jalakäijad isegi ei tunne ära tunneli märki, kui nad üldse taipavad teeületuskohta otsides sellesse suunda vaadata.
Väike vale on ka jutt 7 sõidurajast. Ühe korraga ületaksegi ikkagi "kõigest" kolm-neli sõidurada ehk kokku kaks ühesuunalist teed.
Euro 28. oktoober 2016, 01:22
Tere head eest sõbrad, kallid kaasmaalsed! Vaata, kuidas vaatad aga mina näen seal küll kolme neegrit.
28. oktoober 2016, 00:01
Ehk peaks alustama hoopis sellest, et miks siis inimesed seda maa-alust käiku Sõjakooli bussipeatuse juures ei kasuta? Pimedas võib tunnel näiteks päris ohtlik tunduda ehk siis kahtlaseid isikuid seal märgates võib tunduda ohutum üle sõidutee minna. Ja miks peaks üldse jalakäijad linnas kuhugi ära/peitu suunama? Fooriga ülekäigukohtades on jälle sageli tunne, et jalakäijatele rohelise tulukese põlemise aega on reguleerima pandud mõni sportlane. Jooksusammu kasutamata lihtsalt teisele poole teed ei jõua. Võiks olla siis vähemalt normaalsed teeületuskohadki ning piisavalt aega rohelisele tulele, et ka haiguse või vanuse tõttu aeglasemalt liikuv inimene üle tee jõuaks.
28. oktoober 2016, 00:01
Ehk peaks alustama hoopis sellest, et miks siis inimesed seda maa-alust käiku Sõjakooli bussipeatuse juures ei kasuta? Pimedas võib tunnel näiteks päris ohtlik tunduda ehk siis kahtlaseid isikuid seal märgates võib tunduda ohutum üle sõidutee minna. Ja miks peaks üldse jalakäijad linnas kuhugi ära/peitu suunama? Fooriga ülekäigukohtades on jälle sageli tunne, et jalakäijatele rohelise tulukese põlemise aega on reguleerima pandud mõni sportlane. Jooksusammu kasutamata lihtsalt teisele poole teed ei jõua. Võiks olla siis vähemalt normaalsed teeületuskohadki ning piisavalt aega rohelisele tulele, et ka haiguse või vanuse tõttu aeglasemalt liikuv inimene üle tee jõuaks.
Täielik kuritegelikkus!27. oktoober 2016, 23:57
Need kujud tuleb kohe maha võtta, nii nagu ka kõik reklaamid teede äärest. Kõik liiklust häirivad objektid tuleb eemaldada. Need põhjustavadki enamuse õnnetustest!
linlane27. oktoober 2016, 23:17
Tehke parem linn jalakäijasõbralikumaks. Kasvõi seesama pildil olev koht - rajage sinna ülekäik, selmet jalakäijad peavad käima kilomeetri ühelt v teiselt poolt teeületust otsides.
Ja fooridega teeületustel tehke jalakäijatele roheline laine, et inimesed ei peaks absoluutselt enamikes kohtades kuskil kitsal saarekesel keset heitgaase ja kihutamist ootama tee teise poole v teedevõrgustiku ületamist.
SimpelMan27. oktoober 2016, 22:54
Kas rahva raha pole kuhugi enam panna või miks selliseid idiootsusi välja mõeldakse? Ajuvaba!
eevee27. oktoober 2016, 22:40
Päris õõvastav võib neist olla pimedas mööda sõita, ehmatab juhi korralikult ära, peaasi et ehmatusest äkitse kõrvalritta ei keera. Näen neid kujusid tööaknast ja pidevalt muutub tuju kurvaks ja toob sündmuse meelde, paneb mõtlema aga tuju viib nulli.
kärss27. oktoober 2016, 22:16
alko ja narko teste alles oodatakse,prokuratuur annab pressikonverentsi,politsei ütleb,et tegu pole liiklushuligaanidega,terve vabariik leinab...paistab,et tegu mingite isside jõmpsikatega.
Tiirataara targutaja.27. oktoober 2016, 21:38
Eks ole, kunagi koristati teede äärest mälestustahvlid liiklusavariides hukkunud inimestele,omaksed ja sõbrad käisid sinna lilli viimas aga siis leiti, et need tahvlid põhjustavad uusi surmasid ja kampaaniakorras koristati need ära. Mõned isikud väitsid veel juurde, et need mõjuvat juhtide psüühikale halvasti. Mõned arvasid ka, et see "psüühiline mõju" avaldub hoopistükkis positiivses mõttes, et neid tahvleid nähes kutsutakse end korrale. Kas nüüd peab arvama, et nende viimaste arvamus oligi õige arvamus - nüüd paneme teele mustad inimkujutised, et "pśüühiliselt mõju avaldada"? Ja veel - kas keegi kusagil oskab ka öelda, et kuimitu inimest nende teedeäärsete mälestustahvlite tõttu elu kaotas? Arvan, et kui keegi samas paigas elu ka kaotas siis toimus see samal põhjusel kui tahvliga mälestatul. Vöötrajad on iseküsimus aga mis paneb inimesi teatud kohtades vöötrada mitte kasutama. Kunagi saadud kogemuse põhjal julgen väita, et jalakäijatele otsasõidud toimuvad sageli just "kindlakskujunenud" kohtades ja seda isegi vöötradade puhul. Miks?
arvan sedasi, 29. oktoober 2016, 18:36
et hukkumispaiku ülistada ja austada lillede ja küünlatuledega ja mälestuskividega on ikka lollus küll. Hukkunu pole ju sinna maetud, austagem ikka tema viimset puhkepaika kalmistul. Hukkumispaik pole paik, mida südames hoida ja lilledega kaunistada ning sinna mälestuskive püstitada.
slalomist27. oktoober 2016, 21:13
As need on allaajamiseks?
pede200327. oktoober 2016, 21:09
mitu tuhat euri 1 kuju maksma läks ?
gee27. oktoober 2016, 21:08
Väga õige tegu, kõik hakkavad neid vahtima ja sõidavad kraavi!
d27. oktoober 2016, 20:48
hirmu hirmu27. oktoober 2016, 20:47
Justkui keegi tahtlikult oleks seda jama põhjustanud.