Kenneth RaismaFoto: Arno Saar
Tennis
28. oktoober 2016, 21:14

SUPER! Raisma ja Ivanov jõudsid kodusel turniiril poolfinaali

Tartus ITF 10 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniir on eriti edukas olnud Kenneth Raismale ja Vladimir Ivanovile, kes mängivad homme poolfinaalis.

Ivanovi veerandfinaali vastaseks oli Andrea Basso (ATP 639), kellega ta kaks aastat tagasi suvel Tallinnas kohtus ning siis võitis 23aastane itaallane. Tänane esimene sett algas Ivanovi dikteerimisel. Ta mängis oma servigeimid kindlalt (lõi 5 serviässa), murdis kaks vastase oma ja võitis 6:2.

Ka teises setis suutis Ivanov Basso teise servigeimi murda ja sellest piisas, et sett 6:4 võita. Teises setis lõi Ivanov 6 ja Basso 7 serviässa. Matš kestis 59 minutit. Poolfinaalis kohtub Ivanov turniiri esimese paigutusega Dmitri Zhyrmontiga (ATP 288). 

Kenneth Raisma kohtus veerandfinaalis lätlase Krisjanis Stabinsiga (ATP 990), kes teises ringis võitis üllatuslikult teise paigutusega venelast Ivan Nedelkot (ATP 385). Esimene sett oli väga tasavägine, aga üheteistkümnendas geimis õnnestus Raismal vastase serv murda ja sett 7:5 võita.

Teine sett oli esimesele väga sarnane ja lõppes samuti tulemusega 7:5 Raismale. Raisma lõi 6 ja Stabins 8 serviässa. Matš kestis tund ja 31 minutit.

Raisma poolfinaali vastaseks on 24aastane Alexander Igošin (ATP 543) Venemaalt. Mehed kohtusid tänavu märtsis, kui Bakuu Future turniiril jäi peale Igošin.

Õhtu lõpetas paarismängu finaal, kus Ivanov ja Raisma olid vastamisi Aleksander Vasilenko (RUS) ja Dmitry Zhyrmontiga (BLR). Esimene sett oli väga tasavägine, kuid seisul 5:5 õnnestus vastastel initsiatiiv haarata (murdsid servigeimi ja võitsid oma servi punktigi andmata) ja võitsid seti 7:5.

Teises setis kasutasid Vasilenko ja Zhyrmont paremini eestlaste ebakindlust ning murdsid servigeimi kolmandas ja seitsmendas geimis, tulemus 6:2. Eesti paaril oli mängu jooksul kasutada kolm murdepalli, aga neist ei õnnestunud ühtegi realiseerida.