HIRMUS: Ott Tänak kohtus mullu Austraalias maoga promoüritusel. Loodetavasti looduses jääb elajas nägemata tänavugi.Foto: M-Sport
WRC
17. november 2016, 04:00

Tänakul Austraalia madude-ämblike jaoks plaan paigas

Sel nädalavahetusel saab otsa autoralli tänavune MM-sari. Ott Tänakule tähendab see tõenäoliselt hooaja kokkuvõttes kaheksandat kohta.

Selja tagant Tänakut keegi enam püüdmas ei ole ja ainus šanss kohaparanduseks on M-Sporti esisõitjast Mads Östbergist mööda tõusta. Tegu on tomcruiseilikult võimatu missiooniga, sest eestlane vajaks selleks minimaalselt kohta esinelikus ning maakera kuklapoolel algav suvi ei luba Dmacki rehvidel seda püüda. Probleem, nagu sel aastal juba tavaks saanud, on Tänaku Fiesta jalavarjude komme üle kuumeneda.

"Katsed on lahedad nagu Austraalias alati. On väga kiireid ja kõva põhja peal lõike avatud aladel, kuid ka pehmemaid liivaseid katseid sügaval metsas," võttis saarlane ise sotsiaalmeedias legendi koostades nähtu kokku. Ja lisas eelneva jutu kinnituseks: "Tundub tulevat kuum ralli..."

Möödunud aastatel on Austraalia rallit sõidetud paar kuud varem, ent tänavu tõsteti see hooaja viimaseks etapiks, et oleks aastat võimalik suure galaga lõpetada Sydney päikesepaistes, mitte Walesi vihmasajus.

Ralli hilisemaks lükkamise üks tagajärgi on soojem ilm, ent Hayden Paddon tõi ralli ametlikus eelvaates välja teisegi murekoha: "Õnneks Uus-Meremaal ohtlikke madusid või ämblikke pole, aga nagu ma aru saan, siis Austraalias kipuvad nad sel aastaajal juba vaikselt välja tulema." Ja mõistagi on rallikatsed metsadevahelistel teedel, kus mürgistele elukatele väga elada meeldib…

Tänakul on õnneks plaan kohaliku loomariigiga kohtumise vältimiseks paigas: "Kui rehv katki läheb, siis sõidan katse lõpuni ja igaks juhuks kümme kilomeetrit kiirteeni veel peale, enne kui selle vahetamiseks peatun!"

Austraalia ralli algab täna testikatsega.