Igor Morozov (paremal) pärast Levadia hooaja viimast mängu, kus alistati FC Flora ja tagati hõbemedalid.Foto: Tiina Kõrtsini
Jalgpall
17. november 2016, 11:58

Ränga vigastuse saanud Levadia võtmemängija: lootsin, et pole nii hull... (1)

Jalgpalli Eesti meistrivõistluste viimase vooru mängus FC Levadia - FC Flora vigastuse tõttu pooleli jätnud kodumeeskonna keskkaitsja Igor Morozovi trauma osutus väga tõsiseks.

"Morozov vigastas Premium Liiga viimase vooru kohtumises FC Floraga rängalt põlve ristatissidemeid. FC Levadia soovib Igor Morozovile tugevat vaimu ja kiiret paranemist! Ootame Sind ruttu tagasi, Igor!" teatas FC Levadia.

27aastane keskkaitsja tegi viga samale põlvele, mis sai viga 2013 augustis Eesti - Läti maavõistluses. Toona järgnes ligi pooleaastane mängupaus, mis on ka praegune esialgne prognoos.

"Arstid ütlesid, et taastumisaeg täpsustub operatsiooni käigus. Uuringute järgi tundub, et katki on ristatiside. Kui nii, siis on ennustatav taastumisaeg poole aastat. Operatsioonile lähen novembri lõpus," sõnas Morozov Õhtulehele.

Keskkaitsja vahetati 5. novembri matšis vigastuse tõttu välja juba 11. minutil. "Tol hetkel ei kartnud, et midagi nii tõsist. Arstid ütlesid, et tavaliselt ristatiside sel moel katki ei lähe. Aga kui uuringutele läksin, siis ilmnes, et olukord on halb. Pole midagi teha, vigastused on paraku üks osa jalgpallist," tõdeb Morozov.

29kordse internatsionaali leping Levadiaga kestab järgmise hooaja lõpuni, ent pooleaastane paus tähendab, et talvist ettevalmistust ta meeskonnaga kaasa teha ei saa ning platsile naasmisele saab mõelda alles maikuus, kui tšempionaat täies hoos.

"Ees ootab raske aeg. Nii vaimselt kui ka füüsiliselt. Tuleb vastu pidada ning taastusravi korralikult läbi teha. Lähedaste toetus on mulle kindlasti väga tähtis. Loodan tugevamana tagasi tulla," rääkis Morozov.

Keskkaitsja oli 2016. aastal Levadia kindel põhimees - 36 kõrgliigamängust kuulus ta algkoosseisu 32-s. Samuti mängis Morozov algusest lõpuni kaasa kõik neli Euroopa liiga kohtumist. Eesti koondisesse kuulus Morozov viimati 2015. aasta märtsis. 2014 tuli ta Debreceni jalgpalliklubi koosseisus Ungari ning 2008 ja 2009 Levadiaga Eesti meistriks.

Igor Morozov oli 2016. aastal Levadia kindel põhimees - 36 kõrgliigamängust kuulus ta algkoosseisu 32-s. Samuti mängis ta algusest lõpuni kaasa kõik neli Euroopa liiga kohtumist. Foto: Stanislav Moshkov