Citroen ja Ogier on vanad tuttavad - pilt 2011. aastastFoto: AFP/Scanpix
WRC
30. november 2016, 15:24

Kas Ogier liitub siiski Citroeniga?

Kuniks autoralli maailmameister Sebastien Ogier pole teatanud, kus ta järgmisel hooajal sõitma hakkab, saab igast WRC-maailmast välja imbuvast infokillust teha omaette spekuleeriva uudise. Värskeim teade puudutab Citroeni tehasemeeskonda.

Nimelt on Citroenil tulevaks hooajaks juba kolm pilooti – Kris Meeke, Craig Breen ja Stephane Lefebvre – palgatud, ent kui Prantsuse meeskond suudaks prantslasest neljakordse maailmameistri tiimi tagasi meelitada, oleks tegu suure võiduga. Suurimaks komistuskiviks Ogieri kosimisel on maailma rallimeedia väitel olnud piloodi nõue enne lepingu allkirjastamist C3 WRC võistlusmasinat testida, millega meeskond aga nõus ei olevat.

Kas nüüdseks on üks osapool meelt muutnud ja Ogier võib siiski Citroeni rooli istuda? Sellised spekulatsioonid lasi lendu autospordiportaali Scratch teade, et 22. detsembriks Abu Dhabisse plaanitud Citroeni 2017. aasta meeskonna tutvustamine jääb ära. Kas see tähendab, et graafikut hakati klapitama Ogieri plaanidega?

Ühtegi ametlikku selgitust, miks Citroen kava muutis, kõlanud pole. Meeskonna ja sõitja vahelised läbirääkimised peavad selleks ajaks igatahes kindlasti ühelpool olema, sest juba 16. detsembril läheb lukku Monte Carlo ralli stardinimekiri. Või on Ogier nõus testimisvõimaluse ootamiseks aasta esimese etapi vahele jätma? Nagu mainitud sai – spekulatsioone on palju, aga kindlat ei midagi.

Hyundai meeskond tutvustab oma 2017. aasta autot homme, Toyota, kelle ogieri-jahi Soome meedia eile põrunuks kuulutas – 13. detsembril. Seni Ogieri tõenäolisemaks kosilaseks peetud M-Sport, kus kõigi märkide järgi hakkab sõitma ka Ott Tänak, pole prantslase otsuse ootuses oma masina näitamisplaane veel paika pannud.