Pep GuardiolaFoto: OLI SCARFF
Jalgpall
2. detsember 2016, 19:34

Pep Guardiola kiidab ametivenda: Antonio Conte on maailma paremaid treenereid

Laupäeval kohtuvad Inglismaa kõrgliigas kaks suurt tiitlipretendenti Manchester City ja Londoni Chelsea. Kuigi meeskondade treenerid pole kunagi vastamisi läinud, siis City juhendaja Pep Guardiola peab vastaste lootsi maailma parimate hulka. 

Enne homset põnevuskohtumist City koduväljakul juhib Inglismaa kõrgliigat Londoni Chelsea 31 punktiga, Manchesteri klubi jääb maha kõigest ühe silmaga. 

Võistkondade peatreenerid Pep Guardiola ja Antonio Conte pole kunagi juhendajatena vastamisi läinud, kuid mängijatena kohtusid Itaalias ligi kümne aasta eest. "See oli nii kaua aega tagasi," meenutas Guardiola. "Mäletan, et mängisin ta vastu ja lõin värava. Olen elus Contega kord-kaks rääkinud."

Vähene isiklik kokkupuude ei takista aga Guardiolat ametivenda kiitmast. "Conte on praegu maailma paremaid peatreenereid. Ta oli suurepärane Torinos ning töötas Itaalia rahvuskoondisega fantastiliselt. Pole vahet, kas tegu on Seria A või koondisega, sest tema tugevustest saad suurepäraselt aru." 

Cityi lootsi kiitused ei peatu ainult sellega ning ta läheb isegi kaugemale: "Võib olla ta ei alustanud siin parimate tulemustega, aga nad on võitnud viimase seitse mängu. Neile on löödud ainult üks värav. See näitab, kui tugeva meeskonnaga on tegu. 

Londoni Chelsea oli juba hooaja alguses Premier League'i tiitli suured pretendendid. Nüüd on nad veelgi suuremad. Meile on see väga hea katsumus."