Sebastien Ogieri valik: Volkswagen Polo või Ford Fiesta?Foto: AFP/Scanpix
WRC
7. detsember 2016, 12:35

"Kui kõik läheb hästi" on Ogier 2017 Volkswageni roolis (1)

Katari spordiajakiri Doha Stadium Plus intervjueeris kohalikku rallisõitjat Nasser Al-Attiyahit, kes nentis, et 2017 MM-hooajaks on plaan A temast ja tiitlikaitsjast Sebastien Ogierist koosnev Volkswageni tiim.

Teatavasti on Ogier rallipilootide turul ripakil pärast Volkswageni meeskonna otsust MM-sarjast 2016. aasta hooaja järel eemale tõmbuda. Otsus tuli aga nõnda ootamatult, et meeskonna tuleva hooaja Polo võistlusauto oli sama hästi kui valmis ja Al-Attiyah üritab kasutada ära oma mõjuvõimu ning paksu rahakotti, et see tuleval hooajal siiski rajale tulla.

"Qatar Holdingul on Volkswagen Grupis korralik osalus (Wikipedia andmeil 17 protsenti – toim) ja nad üritavad veenda Volkswagenit, et WRC sarjast loobumise otsust muudetaks ja tippkonkurentsis sõitmist jätkataks kahe sõitjaga. Kui kõik läheb hästi, saavad sõitjakohad mina ja Sebastien," avaldas Al-Attiyah, kes on kahel korral kroonitud maailmakuulsa Dakari ralli võitjaks. Lisaks on ta 2014 ja 2015 maailmameister WRC2 arvestuses ja Londoni olümpia pronksimees jahilaskmises.

Nasser al-Attiyah on kahekordne Dakari ralli võitja. Foto: AFP/Scanpix

2016. ralliaasta jäi Al-Attiyahil vahele, sest ta keskendus Rio de Janeiro olümpiamängudele. Suurvõistlus läks mehel aga nurja – 31. koht – ning seejärel soovis ta Volkswageni ridades kaasa teha hooaja viimasel kuuel MM-etapil, ent läbirääkimised meeskonnaga vilja ei kandnud. Eesoleval aastal plaanib ta WRC sarjas kaasa teha aga täisprogrammi.

"Täishooaeg tähendab, et aastas tuleb kaasa lüüa vähemalt üheksal etapil. Varem mul selleks võimalust polnud, sest pidin täitma muid kohustusi. Aga järgmisel aastal paigutan asjad nõnda kalendrisse, et WRC sari on mu prioriteet," sõnas Katari ralliäss.

Kokku on 2017. aasta rallikalendris 13 etappi ja hooaeg läheb Monte Carlos lahti juba jaanuari keskel. Kas ja millises meeskonnas sõidab Ogier, on siiamaani lahtine – Al-Attiyahi meeskonna kõrval on mehel laual pakkumine M-Sportilt, kus temast saaks Ott Tänaku tiimikaaslane. Neljakordne maailmameister on lubanud oma otsuse avaldada selle nädala jooksul.