Madridi Real ja Ronaldo pidid leppima alagrupiturniiril teise kohaga. Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Jalgpall
7. detsember 2016, 23:45

Madridi Real andis kaheväravalise edu käest ning ühtlasi ka alagrupi esikoha, Leicester hooaja esimene kaotus oli korralik pakk (1)

Jalgpalli Meistrite liigas tõmmati tänasega joon alla alagrupiturniirile, kui selgeks said kõik 16 edasipääsu taganud meeskonda. 

E-alagrupis, kus edasipääsejate suhtes olid sotid juba selged, käis võitlus Euroopa liiga koha nimel.

Esikoha kindlustanud Monaco ei saanud võõrsil vastu Leverkusenile, kuid 3:0 võit kodumeeskonnale sisuliselt midagi peale hea tunde ei andnud. Sakslased kindlalt teisena edasi.

Euroopa liiga koha nimel heitlesid Londonis Tottenham ning CSKA, kust venelased vajasid edasipääsuks võitu. Sellega aga hakkama ei saadud ning Inglismaalt lahkuti 1:3 kaotusega ja eurohooaja saab lõppenuks lugeda.

F-alagrupis olid samuti kaks parimat juba selged, kuid võitlus käis nii alagrupi esikoha kui Euroopa liiga koha nimel.

Enne tänast liidrikohta hoidnud Dortmund sõitis külla Realile, kes neist kahe punktiga maha jäi, ehk sakslastele piisanuks viigist. Kuigi kodumeeskond pääses 2:0 ette, õnnestus külalistel raskest seisust välja tulla ning kohtumine viigistada. Sellega tagas Dortmund alagrupi esikoha.

Kolmanda positsiooni jagasid omavahel vastavalt ühe punkti peal olnud Legia ja varasemalt kolm silma teeninud Sporting. Poolakatel õnnestuski koduväljakul hooaja esimene võit teenida, kui Portugali satsist käidi üle 1:0 ja sellega kindlustati ka eurohooaja jätkumine. 

G-alagrupis oli esikoha kindlustanud Leicester, kuid teisele positsioonile pretendeerisid nii Porto kui Kopenhaagen. 

Meeskondade vahe oli enne tänast pluss üks portugallastele, kuid neil tuli vastamisi minna alagrupi liidriga. Porto siiski midagi juhuse hooleks ei jätnud ning kinkis Leicesterile Meistrite liiga hooaja esimese kaotuse, kui inglaste puuri saadeti lausa 5 vastuseta palli.

Kopenhaagen alistas küll võõrsil tabeli punase laterna Brügge 2:0, kuid sellest edasipääsuks ei piisanud. Taanlastel tuleb jätkata hooaega aste madalamal. 

H-alagrupis oli seis vahest et kõige segasem, kui edasipääsu oli kindlustanud Juventus, kuid lahtine oli, kas esimese või teisena. Teise edasipääsukoha pidid omavahel jagama Sevilla ja Lyon. 

Valitsev Itaalia meister ei jätnud midagi juhuse hooleks, kui Zagrebi Dinamo vastu võeti kindel 2:0 võit ja alagrupi esikoht. 

Prantslased vajasid Sevilla vastu vähemalt kaheväravalist võitu, et hispaanlastelt edasipääs röövida. Korralikult kuuma ka anti, aga siiski ei õnnestunud Euroopa liiga meistrite väravat lahti muukida ja tuleb jätkata aste madalamal. 

Eilsed edasipääsejad: