Eesti korvpallikoondis.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
10. detsember 2016, 13:05

Korvpallikoondis sai teada MMi eelkvalifikatsiooni vastased (1)

Euroopa korvpalliliit FIBA Europe loosis täna Prahas alagruppidesse tuleva aasta suvel MMi eelkvalifikatsioonis osalevad meeskonnad. Loosimisel esimesse tugevusgruppi kuulunud Eesti sai enda vastasteks Makedoonia ja Kosovo.

"Usun, et tegu on meie jaoks jõukohase alagrupiga," sõnas Prahas viibiv korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi pressiteate vahendusel. "Hõisata pole midagi, aga ka kurvastada pole põhjust. Oleks võinud paremini ja ka kehvemini minna. Kosovoga mängisime küll kaks korda suvel, aga me ei tea täpselt nende löögijõudu tuleva aasta augustikuus."

Kokku moodustati neli alagruppi (kolm kolme- ja üks neljaliikmeline), kust igaühest pääseb edasi kaks paremat. Mängitakse 2.-19. augustini.

Alagruppide koosseisud.

A-grupp: Bosnia ja Hertsegoviina, Rootsi, Slovakkia, Armeenia.

B-grupp: Holland, Austria, Albaania.

C-grupp: Eesti, Makedoonia, Kosovo.

D-grupp: Valgevene, Bulgaaria, Portugal.

2019. aasta MM-valiksarja põhiosa läheb lahti 2017. aasta sügisel. Vanast Maailmast osaleb seal 32 meeskonda - kõik 24, kes mängivad EM-finaalturniiril ning 8 tükki siis ülalmainitud eelkvalifikatsioonist.

Lisaks meestele loositi täna 2017. aasta noorte EMide alagruppe. A-divisjonis mängiv U16 noormeeste koondis oli loosimisel kõige nõrgemas tugevusgrupis ja kohtub augustis Podgoricas toimuval turniiril Prantsusmaa, Itaalia ja Venemaaga.

Neidude koondiste loosid: