Max VerstappenFoto: Mark Thompson
Vormel 1
12. detsember 2016, 17:36

Max Verstappen püstitas võimsa F1 rekordi (1)

Lõppenud vormel 1 hooajal palju kaasvõistlejaid vihastanud Max Verstappen püstitas uue rekordi.

Rehvitootja Pirelli on alates 1983. aastast kogunud andmeid F1 möödasõitude kohta ning möödunud hooaeg oli rekordiline - Max Verstappen tegi 21 etapil kokku 78 möödasõitu, millest rohkem pole keegi 33 aasta jooksul suutnud. Nendest 18 tegi ta nelja etapiga Toro Rosso meeskonnas, ülejäänud Red Bulli autoga. 

Pirelli loeb möödasõiduks sellist manöövrit, kus võidusõitja möödub ringil konkurendist ning on temast eespool ka ringi lõppedes. Möödasõiduna ei loeta boksipeatust tegevast konkurendist möödumist ja esimesel ringil toimunud möödasõite. Samuti ei lähe arvesse ka kellestki ringiga möödumine ning konkurentidest nende mehaaniliste viperduste tõttu möödumised.

Red Bull tegi ka tiimina kõige rohkem möödasõite - 139. Daniel Ricciardo sõitis konkurentidest mööda 61 korda ning Daniil Kvjat 15. Sebastian Vettelist tehti kõige vähem möödasõite - kõigest korra ning ka selle au sai endale Verstappen. Mercedese pilootidest sõideti mööda seitse korda - Rosbergist neli, Hamiltonist kolm. 

Kokku tehti Pirelli andmetel 21 etapil kokku 866 möödasõitu ehk ühes võistluses keskmiselt 41,2. Seda on märgatavalt rohkem 2015. hooajast, kui möödasõite oli kõigest 509. 

Kõige huvitavam võidusõit oli Hiina, kus piloodid tegid 128 möödasõitu. Kõige vähem tehti möödasõite Ungari GP-l (10).