Tänaku tulevik on lõpuks selge - ja see on samas tiimis Sebastien OgierigaFoto: Dmack
WRC
19. detsember 2016, 04:00

Nädala pluss, miinus ja ennustus | Lõpuks Tänak, suusasport ja Selver

Õhtulehe sporditoimetus vaatab igal esmaspäeval tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb ennustuse ühe alanud nädala võistluse kohta. Selline on meie 19. detsembri valik:

Läinud nädala pluss | Kuigi oli juba ammu teada, et Ott Tänaku karjäär jätkub 2017. aastal M-Sport esindusmeeskonnas, tuli vastavasisuline ametlik uudis alles sel nädalal. Teatega käis kaasas võimalikest magusaim präänik: meie esipiloodi tiimikaaslaseks saab neljakordne maailmameister Sebastien Ogier. Rallimaailma suveräänse valitsejaga võrdses autos kihutades saab lõpuks selgeks, kui kaugel või lähedal absoluutsest tipust Tänak on.

Grete Gaimi ja teiste meie suusasportlaste möödunud nädal ei pakkunud kindlasti rõõmu neile endilegi. Foto: Stanislav Moškov

Läinud nädala miinus | Teist nädalat järjest saavad nuuti kõik Eesti suusasportlased, sõitku nad siis püss seljas või mitte, kelle tulemused grammigi võrra rõõmu ei pakkunud. Et nädala miinuse formaat nõuab ühe inimese pildiga häbiposti riputamist, langeb valik Grete Gaimile: Nove Mesto laskesuusasprindis piisas puhtast laskmisest vaid 71. kohaks, sest suusatamiskiiruses jäi ta võitnud venelannale Tatjana Akimovale alla 2.15,5.

Loodetavasti tšehhid Lincoln Williamsit ja teisi Selveri mehi kõhuli ei pane. Foto: Stanislav Moškov

Alanud nädala ennustus | 35 protsenti on tõenäosus, et Tallinna Selveri võrkpalliklubi teeb oma toetajatele jõulukingituse ning tuleb tugevuselt teises eurosarjas CEV Cup ČEZ Karlovarsko vastu välja 1:3 kaotusseisust. Selleks vajatakse kolmapäevases kodumängus kas 3:0 või 3:1 võitu ning seejärel tšehhide ja nende leegionär Henri Treiali alistamist ka kuldses geimis.