Maicel Uibo vasakul ja Karl Robert Saluri Rio olümpial. Foto: Viljar Voog
Kergejõustik
28. detsember 2016, 15:16

JÕULUD USAs: Eesti kümnevõistlejad meisterdasid kuusepuu eriti nutikate vahenditega (1)

Georgia ülikoolis treeniv ja haridust omandav kümnevõistleja Karl Robert Saluri andis kooli kodulehele intervjuu, kus rääkis peamiselt jõuludest. 

Nimelt ei jõudnud Saluri ka sel aastal pühadeks koju Eestisse, kui veetis teised järjestikused jõulud oma silmarõõmu Morgan Reynoldsi vanemate juures USAs. 

Kui viimased aastad on kulgenud sarnases rütmis, siis esimesel aastal pärast Georgiasse siirdumist juhtus naljakas seik. Nimelt sattusid Saluri ja ka teine ookeani taga treeniv Eesti kümnevõistleja Maicel Uibo vaid kahekesi jõule tähistama. 

"Esimene aasta oli natuke raskem, sest olime Maiceliga ainult kahekesi. Ei mul ega ka temal polnud toona tüdruksõpra, samuti polnud meil jõulukuuske. Niisiis võtsime tükikese paberit ja Maicel joonistas sellele kuuse, mille riputasime seinale," meenutas 23aastane kümnevõistleja esimesi jõule kodust eemal. 

"Tegime üksteisele nalja pärast kingitused ka ja panime need paberitüki alla." 

Saluri sõnul pole USAs jõulude veetmine sugugi halb. "Inimesed mõtlevad kindlasti, et siia jäämine vajab pingutust, aga tunnen end nagu kodus. Naudin Morgani ja tema perega olemist."

Siiski on jõulud Ameerikas veidi teistsugused kui Eestis. Siin ollakse harjunud omavahel tegema üks kingitus, mis pannakse kuuse alla, aga see, mis Salurit ootas oma neiu vanemate juures oli tema jaoks midagi uut. 

"Eelmisel aastal olin väga üllatunud. Läksin Morgani vanemate juurde ja seal ootas mind nii palju kingitusi, et ma ütlesin: "Vau, rahunege nüüd natuke maha!" sellist asja ma oodata ei osanud."

Ainuke, mida Georgias pole on lumi, kuid väga palju ei pea eestlane ka sellepärast muretsema, sest tänavu polnud seda siingi pool ookeani.