Raio Piiroja. Foto: Alar Truu
Jalgpall
11. jaanuar 2017, 19:23

Raio Piiroja: linnameeskond pidanuks varem või hiljem laiali minema (5)

Täna potsatas ajakirjanike postkasti teade, mida oli kuluaarides juba varem sahistatud. Kolmest Pärnu jalgpalliklubist (Pärnu JK, Vaprus ja SS Kalev) kokkupandud hübriidsats nimega Pärnu linnameeskond kaob jalgpallikaardilt ning tema kõrgliigakoha võtab alaliidu eriotsusega Pärnu JK Vaprus. Kohta pakuti ka PJKle, kuid too loobus eos.

Sisuliselt pole see muud, kui ajas kuus aastat tagasi minek, sest aastal 2011 moodustatud linnameeskond võttis toona üle just Vapruse liigakoha. Nii PJK esindaja Aivar Kuningas kui nüüdseks hingusele läinud linnameeskonna president Raio Piiroja kummutavad kõlakad, et lahku mindi tüliga.

"Minu kõrvu jõudis selline jutt, et oli koosolek, kus mõlemad klubid avaldasid, et neil on oma ambitsioonid II liiga (tugevuselt neljas liiga - M.T.) võistkonnaga," lausus Piiroja telefonitsi Õhtulehele.

Otsust aitas Piiroja sõnul langetada tõik, et linnameeskonna finantsseis muutus raskemaks, sest kaheaastased sponsorlepingud lõppesid ning neid ei pikendatud. Seega oleks pidanud linnameeskond veelgi enam kasutama Vapruse ja PJK noori, mis oleks nende II liiga satsid pannud väga raskesse olukorda.

"Kuna mängijaid juurde muretseda ei saa, pole mõtet seda asja linnameeskonna nime all pidada. Et nii PJKl kui Vaprusel on huvi hästi mängida 2. liigas, siis mängijaid lihtsalt ei jätku.

Eelmisel aastal oli PJK selge kannataja, sest enamus mängijaid oli PJKst," jätkas Piiroja. "PJK duublis oli mõnikord trennis ainult kuus inimest, sest ülejäänud olid linnameeskonna trennis."

Piirojat ei seo enam Pärnu Premium liiga satsi ehk Vapruse klubiga miski. Tema jätkab oma tegemisi Pärnu Jalgpalliklubide liidus, kuid teadis nii palju öelda, et enamus mullu linnameeskonna särgis mänginud PJK poisse peaks ka tänavu meistrisarjas platsile tulema.

"Võib-olla Vaprus suudab mõne mängija juurde tuua, aga neid võimalusi on Pärnu linnas väga raske leida. Pigem on konkreetselt oma noortega minek. See aasta tuleb väga raske. Aga vahel on nii, et tuleb noored vette visata, ehk hakkavad ujuma," ohkab Piiroja.

"Eelmisel aastal saime Pärnu mõistes väga korraliku eelarve kokku, aga ikkagi võitlesime liigasse püsimajäämise nimel."

Lõppeks, on's otsus mõistlik, et ühed ajavad ühes linna otsas oma asja ja teised teises otsas oma? "See on selles suhtes loogiline, et pidanuks varem või hiljem nii minema," sõnab endine Eesti koondise keskkaitsja.

"Linnameeskond oli ainult üks võistkond. Sel pole noortetööd, mistõttu oli noori jube raske liita ja näiteks Vapruse noortele öelda, et linnameeskond on sinu meeskond. Ja PJK poistele sama. Kui kasvad näiteks Vapruses, siis esindad ikka oma klubi. Sponsoritelegi meeldiks väga, kui oleks korralik noortetöö."