Raul Must sai täna kaks rasket võitu.Foto: Stanislav Moshkov
Spordivaria
14. jaanuar 2017, 21:16

Raul Must lõpetas poolfinaali väikese imega ja püüab homme teha ajalugu (3)

Eesti parim sulgpallur Raul Must on aastaid üritanud kodust EK-etappi võita, kuid seni pole see õnnestunud. Nüüd jõudis ta kolmandat korda finaali ja püüab homme teha ajalugu.

Esimesena asetatud Musta poolfinaalivastaseks tuli hollandlane Erik Meijs, kes oli põhiturniiri alustuseks alistanud näiteks tugeva taanlase Victor  Svendseni. Must asus kohe juhtima 9:1 ja võitis esimese geimi 21:11. Teises geimis jäi eestlane surve alla, oli pidevalt tagaajaja osas, kuid suutis seisult 16:20 teha väikese ime, noppis kuus punkti järjest, võitis geimi 22:20 ja koos sellega ka mängu.

Must hindab Tallinna-turniiri keskmist taset läbi aegade tugevaimaks, ta on teel finaali pidanud mängima kahe asiaadi ning kahe eurooplase vastu - vastaste mängustiilid on kogu aeg vaheldunud. "Igal võistlusel tuleb iga vastase stiiliga kohaneda. Kes seda suudab, ongi hea sportlane. Pärast täna hommikul peetud rasket kolmegeimilist, tund aega kesnud veerandfinaali suutsin poolfinaali väga särtsakalt alustada - see näitab, et füüsiline konditsioon on hea, vastupidavus paranenud. Mõni aasta tagasi kippusin võistluse säärases faasis juba väsima," rääkis Must.

Praeguse võistluse seni parimaks hindab ta tänahommikust veerandfinaali hindu Subhankar Dey'ga: "Ma pole Tallinnas kunagi suutnud oma potentsiaali täielikult realiseerida, kodupubliku ees mängimine tekitab täiendava närvipinge. Tunnen, et tänavu olen sellega hakkama saanud, võtan mänge rahulikumalt, lõdvemalt - emotsionaalses plaanis on võistlus seni olnud superhea."

Finaalis kohtub Must kuuendana asetatud inglase Toby Pentyga, kes oli oma poolfinaalmängus 22:20, 21:12 üle indoneeslasest Hermansyahist. Kõigi mänguliikide otsustavad kohtumised algavad TTÜ spordihoones homme kell 11, meeste üksikmäng peetakse viimase, viiendana.

Naiste paarismängus pidid Kristin Kuuba ja Helina Rüütel poolfinaalis tunnistama soosikute Maria Mitsova ja Petja Nedelceva (Bulgaaria) 21:11, 21:15 paremust. Meespaar Kristjan Kaljurand-Raul Käsner lõpetas võistluse hommikuses veerandfinaalis ehk 5. koha jagamisega.