Henri Anier (vasakul) pärast lepingu allkirjastamistFoto: http://ictfc.com/
Jalgpall
17. jaanuar 2017, 17:45

Anierile meeldib Šotimaa mentaliteet: rasket tööd tehakse läbi hea huumori (2)

"Olen uue klubi juures kaks trenni teinud ja tõeliselt hea tunne on jälle jalgpalli mängida," rääkis esmaspäeval Šotimaa jalgpalli kõrgliigas mängiva Invernessi meeskonnaga liitunud Henri Anier. "Terve detsembri jooksul ma jalgpalli ei mänginud. Hoidsin end toonuses jõusaali ja jooksmisega."

Detsembris 26-aastaseks saanud Anieri jaoks on Šotimaa väga tuttav koht: varem on ta mänginud Motherwellis, Dundee Unitedis ja Hibernianis. "Mulle siinne elu tohutult meeldib. Olen väga rahul, et kiiresti klubi leidsin. Šotimaa jalgpall ja ka muu elustiil on mulle väga meele järgi."

Anieri suhtles põgusalt ka teiste Šotimaa klubidega. Lisaks oli huvi Rootsist, Tšehhist ja Poolast, kuid Invernessilt tuli kohe konkreetne pakkumine. "Tahtsin ruttu jalgpalli juurde tagasi tulla. Siit klubist tuli konkreetne huvi ja pakkumine. Peatreener helistas ja rääkis kohe asjast. Mulle see meeldis."

Inverness mängib tavaliselt formatsioonis 4-2-3-1 ning Anieri nähakse tipuründajana. Klubi vajab hädasti väravaid ja punkte, kuna praegu hoitakse Šoti kõrgliigas 16 punktiga viimast ehk 12. kohta. Kuuendast positsioonist ehk tabeli ülemisse otsa jõudmisest lahutab praegu seitse punkti.

"Tean, et nad on väga hea meeskond, kelle vastu on kõigil ebameeldiv mängida. Eesmärk on kindlasti esikuuikusse jõuda. Praegu on lihtsalt mängitud alla oma taseme."

Henri Anier Foto: JOHN THYS

Neljas Šotimaa klubis mänginud Anieri sõnul võib Invernessi kõige rohkem võrrelda Motherwelliga. "Need kaks on rohkem sellised pereklubid. Dundee United ja Hibernian olid natukene suuremad meeskonnad," arutles ründaja. Just Motherwellis tegi ta oma karjääri parima aasta, kui lõi hooajal 2013/2014 kõrgliigas üheksa väravat ja andis kuus resultatiivset söötu.

"Kogu Šotimaa jalgpallikultuur on niivõrd nauditav. Rasket tööd tehakse läbi hea huumori ja klubis on väga hea meeleolu. Šoti mentaliteet on selline omapärane. Siin mängib ka üks semu Motherwelli aegadest: Iain Vigurs. Ka tema aitab kindlasti mul meeskonda sulanduda."

Kui mehe kolm endist klubi asusid Šotimaa lõunaosas, siis Inverness pakub veidi rohkem eksootikat ja paikneb põhjapool merekallastel. "Mulle väga meeldib Šotimaa loodus. Kui end sisse olen sättinud, siis lähen kindlasti mägedesse matkama."

Anieri leping kestab hooaja lõpuni, kuid seda on võimalik mängija soovil pikendada.