Martin RepinskiFoto: Aldo Luud
Eesti uudised
19. jaanuar 2017, 04:00

Repinski pullide mürgitamine ei leidnud kinnitust (22)

Endisele põllumajandusministrile, praegusele riigikogulasele Martin Repinskile kuuluvas Konju talus surnuna leitud pullide mürgistamiskahtlus ei leidnud analüüside tulemusel kinnitust, kuid surma põhjus jäigi teadmata.

Peamiselt kitsekasvatusega tegelevas Konju talus on ka pulle, kellest viis suri detsembri alguses ja kahtlustati mürgitamist. Konjus farmijuhina töötava Repinski ema Roza Nikolajeva sõnul oli pullidega õhtul kõik korras, nad olid söönud ja joonud. Hommikul ärgates olid pullid maas ja justkui magasid. Ühel oli näha, et suu oli verine, kirjutas Delfi. Asja asus uurima veterinaarkeskus. Konju farmis tehtud analüüside põhjal pullide surma põhjus ei selgunud, kinnitas veterinaar- ja toiduameti pressiesindaja Martin Altraja Õhtulehele.

Läinud aastal kirjutas Eesti Ekspress, et Repinskile kuuluva Konju mahetalu kitsejuustu müüakse kõikjal Eestis, samas on osa sellest tellitud Hollandi ettevõttelt De Molkerei. Repinski kinnitas, et Eesti poodides Hollandist pärit juustust tehtud Konju farmi tooteid ei ole ning mingit pettust ta ei tunnistanud, märgib ERR. Ministriametist lahkus Repinski detsembris.