Maik-Kalev Kotsar viskel. Foto: gamecocksonline.com
Korvpall
20. jaanuar 2017, 15:23

Maik-Kalev Kotsar hakkab USA korvpalli kultuurišokist üle saama ja kohaneb karmi treeneri käekirjaga (1)

South Carolina ülikooli kodulehekülg avaldas artikli, kus tuleb juttu Eesti korvpallurist Maik-Kalev Kotsarist, kui sõna saab noormees ise kui meeskonna peatreener.

"Ta tegi Ole Missi vastu väga hea esimese poolaja. Usun, et see oli tema üks paremaid esitusi, mida näinud olen," jagas South Carolina juhendaja Frank Martin eestlase suunal kiitust pärast möödunud näldal peetud mängu. 

"Kui Maik mängib agressiivselt ja ajab isukalt palli taga, siis oleme võistkonnana suurepärased. Me vajame seda temalt igas mängus."

Kuigi Kotsar on juba esimestest mängudest kuulnud võistkonna põhikoosseisu, siis üleliia lihtsalt esimesed kuud siiski ei möödunud. Keskmängija tunnistab, et alguses tabas teda USA korvpalli kultuurišokk, sest mäng on kordades agressiivsem kui see, millega ta harjunud oli. 

Seda, et kõvasti on vaja tööd ja vaeva näha, mõistab talendikas pallur ka ise. "Loomulikult võib tunduda, et mul on raske, kui treener mind kõva häälega sõimab. 

Aga tean, et tal on minusse usku ja sellepärast on ka nõudmised kõrged. Üritan endast treeningutel kõik anda ja seda ka väljakul realiseerida."

Martin lisab, et Kotsaril tuleb veidi paremini end mänguliselt kontrollida, aga potentsiaali on meie mehes kõvasti. "Olen talle (Kotsarile) öelnud, et sa oled põhjusega algviisiklase koha välja teeninud. 

Ta elab ebaõnnestumisi natuke liiga palju üle. Halvad momendid tuleks kiiresti seljataha jätta. Sellega tuleb tal kõige rohkem vaeva näha."