Therese Johaug ja Marit Björgen sõbrannatamasFoto: VIDA PRESS
Talisport
23. jaanuar 2017, 12:24

Marit Björgen asub Johaugi dopinguprotsessis tunnistajaks? (17)

Norra meedia andmeil asub suusataja, äsja pärast lapse sünnitamist suurde sporti tagasi tulnud Marit Björgen oma sõbranna Therese Johaugi dopinguprotsessis tunnistajaks.

Sel nädalal asuvad Norra olümpiakomitee ja Norra Antidoping Johaugi advokaadi Christian Hjorti palvel uuesti arutama Johaugi dopingujuhtumit. 

Olümpiavõitja andis positiivse dopinguproovi 16. septembril, mil tema organismist leiti keelatud ainet klostebool. Johaugi ja tema arsti Fredrik Bendikseni sõnul sattus aine norralanna organismi Trofodermini nimelise kreemi kaudu, mida suusataja enda päikesepõletatud huultele määris. Norralanna teenis novembri lõpus 14-kuulise võistluskeelu, kuid kaevas selle edasi ning nõnda kestab uurimisprotsess tänini. 

Johaugi advokaat Hjort kutsus tunnistama neli inimest, nende seas Johaugi sõbranna ja koondisekaaslase Björgeni. Suusakuningannat asutakse küsitlema eriti Bendikseni osas ning uuritakse, kui usaldusväärne arst on, ühtlasi soovitakse talt saada ausaid vastuseid Johaugi kohta.

Kas Björgen tunnistajaks siiski tuleb, on veel kahtluse all. "Ma veel mõtlen selle peale," sõnas ta nädalavahetusel NRK-le.