Venus WilliamsFoto: JASON REED
Tennis
24. jaanuar 2017, 09:44

Legendaarse Venus Williamsi Austraalia-needus sai lõpuks murtud ja ees ootab tõeline suurüllataja

Kõlab küll veidi uskumatult, kuid endine maailma esireketi ja viimaste kümnendite üks parimaid tennisiste Venus Williams jõudis enne tänast viimati Austraalia lahtistel poolfinaali 14 aastat tagasi. 

13. asetusega Williams alistas läinud ööl peetud veerandfinaalis Anastassija Pavljutšenkova (WTA 27.) kahe setis 6:4, 7:5 (7:3).

36aastane USA tennisist, kes on näiteks triumfeerinud viiel korral Wibledoni Suure Slämmi turniiril, pole Austraalias võiduni kunagi jõudnud. Tema parim saavutus pärineb 2003. aastast, kui ta pidi finaalis alla vanduma õele Serenale. 

Poolfinaalis ootab Venust eest Coco Vandeweghe (WTA 35.), kelle jaoks on käimas unistuse turniir. Kui 1/8-finaalis lülitas ameeriklanna konkurentsis esireketi Angelique Kerberi, siis tänases veerandfinaalis alistas ta kindlalt hispaanlanna. WTA tabeli seitsmendal reketil Garbine Muguruzal ei avanenud suurt võimalust, kui Vandeweghe võidunumbrid olid 6:4, 6:0. 

Tabeli teise pool kohtumised peetakse homme, kui poolfinalistid selguvad paaridest Karolina Pliskova/Mirjana Lucic-Baroni ja Johanna Konta/Serena Williams.