Donald Trumpi ostustel on tagajärjed!Foto: Reuters/Scanpix
Olümpia
29. jaanuar 2017, 00:50

Trump otsustas ainuisikuliselt 2024. aasta suveolümpia võõrustajalinna? (43)

Ülejärgmise suveolümpia võõrustajalinnadena on võistlustulle jäänud kolm metropolist. USA 45. president Donald Trump võis just ainuisikuliselt otsustada, kus 23. olümpiamängud peetakse.

2024. aasta suveolümpia võõrustajalinnadena oli jäänud võistlustulle kolm kandidaati: Budapest, Los Angeles ning Pariis. Madjarite pealinna kandidatuur oli alati pigem hipsterite valik ja tõenäoline oli, et olümpiamängude korraldamise au jagatakse L.A. ning Pariisi vahel. Nüüd on prantslastel korraldamisjahis suur eelis.

Põhjuseks on USA presidendi Donald Trumpi otsus piirata terrorismivastase võitluse eesmärgil USAsse reisimise võimalusi järgnevatel kuudel mitmetel Araabiamaade rahvustel.

"Trumpi immigratsiooniotsus on täielikus vastuolus olümpiaideaalidega," kirjutas Twitteris rahvusvahelise olümpiakomitee liige Richard Peterkin. "Tema jaoks oli kollektiivne vastutus olulisem kui individuaalne vastutus."

Tõlkes: Trumpi karm immigratsioonipoliitika tähendab, et pigem eelistatakse OMi võõrustajana Pariisi. Ameeriklastele lohutusena võib mainida, et Prantsusmaa pealinna kandidatuur oli niigi ROKi kullake – möödub ju 2024. aastal viimasest Pariisi peetud OMist täpselt 100 aastat.